Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2007., 17:12   #1
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Optima Huawei EchoLife HG550 i 2 kompa?

Imam kod cure dva kompa povezana crosover kablom (jedan pokrece neke programe s drugoga) i ta mrezica lijepo radi.
Neki dan su mi iz Optime donijeli navedeni ADSL modem/router i sad bi to trebalo spojiti. Nazalost, nije me bio kad je monter dosao, veli punica da je kemijao nesto, uzglavnom, istekao je postojeci UTP, ustekao router, slozio konekciju i otisao.
Sad mi trebaju oba kompa spojena i barem na jednom pristup na internet.
Huawei je u router modu, zanimljivo da je na adresi 192.168.0.10, na kompu koji je na 192.168.0.1, a drugi je na 0.5
Huawei ima 2 RJ-45 prikljucka, da li mogu tu ustekati oba kompa i kako podesiti da to radi?
Meni nije uspjelo...cim pristekam drugog (straight kabelom), router popizdi, pali se naka zuta ALM lampica (alarm?) i onda nista ne radi...ponekad pocne tiltati i DSL ledica
Se moze to uopce tako ili treba prckati/podesavati kineza?
Znam da bi inace trebao switch, ali komp na kojem je ADSL slucajno ima dvije mrezne pa bi se i tu nesto mozda dalo iskemijati, na jednu spojiti drugi komp, a na drugu kineza.Ovo nisam nikad radio, kako se to podesva, treba onaj internet connection sharing ukljuciti ili "Bridge networks" ili sto?
Probao sam tako i spojiti, ali onda se kompovi ne vide, kad odstekam kineza, opet proradi LAN
Help...kako da to poslozim?
Na kompu s dvije mrezne je XPSP2, a na drugome SP1 ako je bitno...
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno