Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.11.2007., 21:52   #1
franky
Premium
Moj komp

franky's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
problem sa D-LINK dl-524

Nije bilo nikakvih problema do danas, jednostavno se ne mogu spojiti niti na net niti na router tj. logirati neznam u cumu je problem....
FireFox mi samo izbaci poruku FireFox can't establish a connection to the
server at 192.168.0.1
dolje u taskbaru mi je ikonica mreze i kad kliknem na nju piše
Local Area Connection Status: Limited or no connectivity
sve sam probao kliknuo sam na repair i ništa resetirao sam router i opet ništa
ne kužim u čemu je problem???
Kad maknem router i spojim samo modem od kasdae net radi al kad je spojen router ništa....
Staro 29.11.2007., 10:31   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Već je bilo sličnih tema sa modem + router varijantom, potraži malo. Postavi parametre mrežne sa fiksnim IP (192.168.1.10, vidi Sticky), promjeni IP routera (ako već nije) na 192.168.1.2, prijateljica Kasda je na 192.168.1.1. Nezaboravi DNS - ove svog ISP - a također postaviti u routeru i mrežnoj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.11.2007., 10:43   #3
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Nikky malo si požurio... franky nemoze pristupit routeru - do sad je sve uredno radilo

ovako, preporucio bi ti da sa Ethernet kabelom se spojis na router, ako si do sada pokusavao prek wirellesa, defaultna IP adresa ti je dobra... znaci probaj otvorit 192.168.0.1 preko žice...

prije toga istekaj sve iz njega osim svog kompa i struje naravno

ako nece htjet, rucno unesi IP-jeve na kompu

ako ni tada nece htjet, pokusaj ponovo resetirat router, ali ovaj puta duže drži reset gumbić, nekih 30 sec... naravno, router mora bit upaljen dok to radiš

edit: e da, zaboravih -- probaj pingat router i pogledaj na njemu jel gori LAN lampica u koji si port uštekao kabel

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2007., 11:17   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Možda jesam malo požurio, ali kako je opisao smrdi mi na klasični blem podešavanja mrežnih postavki na idiot (automatic) + IP adresa routera i računala (nisu u istom nizu).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2007., 02:11   #5
franky
Premium
Moj komp

franky's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
Nikky malo si požurio... franky nemoze pristupit routeru - do sad je sve uredno radilo

ovako, preporucio bi ti da sa Ethernet kabelom se spojis na router, ako si do sada pokusavao prek wirellesa, defaultna IP adresa ti je dobra... znaci probaj otvorit 192.168.0.1 preko žice...

prije toga istekaj sve iz njega osim svog kompa i struje naravno

ako nece htjet, rucno unesi IP-jeve na kompu

ako ni tada nece htjet, pokusaj ponovo resetirat router, ali ovaj puta duže drži reset gumbić, nekih 30 sec... naravno, router mora bit upaljen dok to radiš

edit: e da, zaboravih -- probaj pingat router i pogledaj na njemu jel gori LAN lampica u koji si port uštekao kabel
hvala....sve je rješeno
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno