|
![]() |
#1 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Da li je moguce i kako
Dakle problem je slijedeci. Preselili su me na poslu na kat na kojem jos nije spojena mreza a kako stvari stoje nece je biti jos neko vrijeme. E sad ideja je da si bezicno posaljem signal iz stare kancelarije koja je ostala prazna ali ima prikljucak sa pristupom na mrezu. Na koji nacin i s cime da se spojim na taj prikljucak i posaljem dalje bezicni signal a bez upotrebe kompa. Imam pri ruci siemens gigaset se 515 wireless router i D-Link DGS-1005D, switch, da li se moze to iskoristiti ili treba nesto drugo, znanje o mrezama mi je blizu nuli pa molim pomoc
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
switch ti ne treba, ako ces na jedan komp slat taj bezicni signal treba ti taj se515 i jos bežična mrežna kartica koju ces upiknut u tvoje računalo da prima bežični signal sa se515
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
to mi je jasno, stvar je u tome da ne znam kako dovesti signal u se 515,ima 4 Ethernet priključka i kad spojim mrezu u jedan od njih na svom kompu vidim samo se515 ne i ostatak mreze ili internet, da li ti Ethernet priključci sluze samo kao izlazi ili se signal moze dovesti kroz njih i poslati bezicno dalje i kako treba konfigurirati router
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nista posebno u konfiguraciji, mrezni (ethernet) prikljuci su bridgani s wirelessom, dakle sve sto trebas je spojiti mrezu u starom uredu sa siemensom, podesiti mu wireless, od dolje se spojiti na njega i treba raditi. ukoliko je DHCP na uredskoj mrezi dobit ces ip/dns/gateway, ukoliko nije podesi rucno onako kako ti je sve bilo podeseno i prije i to je to. naravno iskljuci DHCP koji je na siemensu vjerovatno ukljucen da ne stvaras probleme na uredskoj mrezi, admin bi bio toliko sretan zbog toga da bi ti odmah zicu presjekao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Imam ja jedan sličan problem pa ako može objašnjenje i pomoć ? Dali se se515 (1) može bežično spojit na drugi se515 (2) koji ima izlaz na net i onda bih ja bežično pristupao se(1) sa Gigaset USB Adapter-om 108. Ideja je da se se(1) koristi kao međutočka jer sa 108-com nemam domet do se(2) iz cijelog stana. Trenutno jesam spojen na se(2) ali nemogu nikud mrdnuti sa laptopom sa tog mjesta. Ako može, kako to iskonfigurirati ? Trenutno mi je IP Address 192.168.1.104 , Gateway 192.168.1.1 , DHCP Server 192.168.1.1 te DNS Server 192.168.1.1 Dali te postavke treba upisati u se(1) da može jednako pristupiti se(2) kao ja sada sa 108-icom ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
moze ako podrzava repeater funkciju. kako nemam kuci dsl nego to sve rjesavam wirelessom preko drugih nisam na ti s opremom koju operateri dijele. no bacio sam malo pogled na siemensove stranice i rekao bi da nema bas nikakve mogucnosti osim da bude AP. ali, mozda ti pomogne ovo http://www.se515.com/index.html koliko vidim s tim firmwareom je podignuta izlazna snaga na maksimum, mozda ti to rjesi problem. ako ne uz malo love potrosene na opremu sve se da srediti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Da.., predivno. Samo ima jedan mali problemčić, naime nesmijem svoje šape stavit na se(2) ! ![]() Skinio sam originalnu antenicu sa 108-mice i zalemio ovu antenicu drito unutra, http://www.kvark.hr/index.cgi?menu_i...roduct_id=4847 skratio kabl na 15cm radi što manjeg gubitka no opet malo fali da imam signal po cjelom stanu. Može neka preporuka za neku drugu antenu do 100 kunića no da mogu na nju spojit taj što tanji kabl kako bi drugi kraj mogao zalemit u 108-micu ? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|