|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
razlika izmedju dual corea i core 2 duo?
koja je razlika izmedju proceva? oboje imaju 2 jezgre ili?
Bila je toliko lijepa da sam poželio da nikad ne otvori usta. A onda mi je nekako objasnila da je nijema. Oženio sam ju Las Vegasu, tjedan dana kasnije. I sad napokon živim sa ženom koju razumijem. Moj PC - https://www.twitch.tv/flegmoar |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
U redosljedu riječi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
ima dvije jezgre, ali ima duplo manje cache-a.
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Ali zavisi, imaš Pentium D, koji je isto dual core, ali je puno slabiji od ovih novih Dual Core Pentiuma... |
![]() |
![]() |
#8 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
U stvari, postoji Pentium Dual Core koji se ipak razlikuje (ne puno, ali jest) od Core Duo i Core 2 Duo procesora, i na to covjek i misli (killerbee, u pravu si). ![]() Pentium Dual Core imas u 3 "okusa" (bar zasad): E2140 (1.6GHz), E2160(1.8GHz) i E2180 (2GHz). Izici ce jos sigurno E2200 (na 2.2GHz) i mozda E2220 (2.4GHz). Kao sto rekoh, razlika izmedju Pentium Dual Core i aktualnog Core 2 Duo je samo u kolicini cache-a. Core 2 Duo procesori imaju ili 2 ili 4 MB cache-a (Allendale ili Conroe jezgra), dok Pentium Dual Core procesori imaju samo 1MB cache-a i namijenjeni su budget segmentu trzista izmedju Celeron jednojezgrenih procesora i Allendale procesora koji imaju 2MB cache-a. Nadam se da je sad jasnije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Ako te zanima jos vise po tom pitanju: http://episteme.arstechnica.com/eve/...m/251003888831 Raspisali su se u poprilicne detalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
nebi se baš složio vidiš Pentium E nije dio porodice Intelovih DualCore aka PentiumD procesora već je dio Core porodice. Pentium D kakvi su bili Presleri i Smithfield nemaju apsolutne veze sa Pentium E i Core procesorima razlika je u arhitekturi dakle imaš Intel Pentium D (Smithfield 8xx i Presler 9xx), Intel Pentium E (21xx i Conroe jezgra skresana na 1MB Cachea), Intel C2D (4xxx Allendale, 6xxx Conroe) barem što se desktopa tiče CoreDuo je pak drugi par rukava i to je pak CPU prvenstveno namjenjen za uporabu u prijenosnicima
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja se ne bih slozio da se ti ne slazes sa mnom, jer u biti slazes se, ali ti to ne znas. ![]() Citiraj:
Intel je namjerno ponovo poceo koristiti ime Pentium Dual Core. Flegma 99% misli na te procesore a ne na Pentium D. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da covjeka vjerojatno zbunjuje to sto na "Petiumima E" pise "Pentium Dual Core": http://pic.enorth.com.cn/0/02/93/42/2934236_516602.jpg
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|