|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Asus P5KC ili Gigabyte GA-P35C-DS3R ?
Molim vas mišljenje koja od ovih ploča (koje podržavaju DDR3) je kvalitetnije izrade, veće stabilnosti u radu i boljih performansi: Asus P5KC ili Gigabyte GA-P35C-DS3R Stavio bih na nju C2D E6750 i 2GB Corsair ili Crucial (CL4-4-4-12 DDR2-800) memorije. Overclocking mi nije toliko bitan jer bi pc koristio većinom za multimediju i povremeno za igranje, pa bi većina komponenti bila pasivno hlađena. Molim i savjet za dobar pasivni hladnjak za E6750? Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Odgovor na prvo pitanje: Asus ![]() Na drugo: jedino Scythe Ninja plus, ali racunaj da ce ti trebat vent na manjem broju obrtaja (bar 600-700) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Mislim da bi u obzir mogao uzeti i Sonic tower(nekih 320kn cca)pa isto možeš uzeti 1 vent 120mm da lagano pirucka po njemu ako bude potrebe, prvo isprobaš(ako nebude clockan mislim da če odlično hladiti bez venta). Naravno sačekaj još prijedloga i savjeta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sonic je los za pasivno hladjenje. Ninja bi vjerojatno mogao hladit undervoltan proc. Tada ne bi trebao dodatni vent. A uz Ninju plus dobijes jako dobar Scythe ventilator koji mozes ubacit u kuciste, svakako je neki vent u kucistu obavezan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Asus maticna. Maticna radena za overclocking i uvijek ce ti doci da malo dignes performanse ![]() Zasto pasivno hladenje procesora kad dobijes onaj ventilator uz njega ( ako se ne varam ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
A Gigabyte se kao ne može OC-ati?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Svašta...GB je i više nego kompetitivan tu. Ploča može potegnuti daleko preko 500MHz za FSB, tako da ju to čini odličnim OC-erom za male pare. I da, sa Sonicom ne dobiješ vent, moraš ga kupiti posebno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
moj glas ide za GB, jeftinija je a u osnovi dobijes istu stvar. p35 serija se pokazala boljom od 965 jer nema problema vise s memorijama raznim tako da zbilja nista ne gubis nasuprot asusu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
moj glas isto za GB...vrhunska ploča za malu lovu....a kako se i vidi...FSb joj ide i preko 530,dakle nije da nije za OC.....eto...! a nevjerujem da asusica baš može potegnit puno više od nje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Proguglaj malo...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
da ali asusica je imala vecih problema sa ddr3 memorijom.jedino ako su to rjesili onda je kao neki izbor...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nisam ekspert za ovakve stvari ali moj kolega je nabavio ovu Asusovu matičnu i vratio je te uzeo Gigabyte-ovu (ne znam točno koju).Koliko znam tužio se da mu DDR2 1066 ne radi kako valja,da ima problema sa zvukom, da je slaganje RAID-a mission impossible, da mu se smrzava stroj kad pristupa SATA DVD-u, da nemože spojiti EIDE DVD jer je konektor u PM,LAN šteka... Mislim ovo sve je gomila neargumentiranih stvari ali ja kad kupujem MB onda od takvih sitnica krenem googlati da bi dobio pravu sliku. Možda je upiknuo neispravnu ploču ,ali znam da je dosta kopao po internetu riješavajući te probleme i zatim odustao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
.
|
@herion - vjerojatno neki udešen model. Dotične ploče su inače odlične, kako po pitanju OC potencijala, tako i po pitanju stabilnosti. Kako sa strane reviewova, pa tako i iskustava korisnika. Tako da, nećemo generalizirati da ploča ''ne valja'' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ne da mi vrag mira jer taj prijatelj obično ne lupeta bez veze pa sam pronašao ovo ako se nekom da čitati http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us http://www.custompc.co.uk/reviews/125932/asus-p5kc.html Dakle gdje ima dima.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
.
|
Čuj ne govorim da netko lupeta, samo iznosim svoje stajalište po pitanju tog slučaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81389
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Malo off-topic: Dosada sad sam imao nekoliko Asus matičnih ploča i bio veoma zadovoljan.Međutim jednom mi se dogodio problem sa P4PE koja je nakon 2,5 godine rada bez problema počela javljati "CPU test failed"(ugodni bios ženski glas). Dakle promjenim procesor i opet isto. Promjenim napajanje,memoriju,bateriju,grafičku...i opet isto. Par noći provedem na internetu tražeći riješenje.Gore je zadnji bios ,a i da nije ne mogu ga fleshati.Vidim gomila ljudi ima isti problem. Uglavnom riješenje je-nova ploča. I onda naletim na nekakav forum thread gdje čovjek kaže da već više od godinu dana piše ASUSU da isprave taj bug.Sve je OK samo treba u trenutku kad čuješ poruku pritisnuti reset i sve radi. Moš mislit! I gle vraga-probam i radi.Dakle za problem se dugo zna ali nikad nije ispravljen. Čini mi se da Asus njeguje samo svoje Delux verzije ,a ostale tak-tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Frend kojem sam slagao komp je isto imao problema sa prvom maticnom. Vratili smo je na garanciju, i koliko mi je bilo receno u servisu, asus je povukao kompletnu posiljku sa trzista i izdao novu verziju. Ploca sada sljaka bez beda, fino clocknuta. sve stabilno. Ja cekam da dojdu dijelovi da slozim jos jedan komp baziran na toj maticnoj.
![]() |
![]() |
#28 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Daj malo detaljnije o tome, koja je nova revizija, koji su sve problemi rjeseni, jel ploca dobila ich9R , ili se raid jos uvjek isto pravi? Ajd malo u detalje da nemoram ici sad googlat pola dana posto si ti vec upoznat..
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
yeah right, gdje si ti bio kad je Gigabyte rikavao? Asus je vec dugi niz godina u samom vrhu (osobito kad se govori o plocama za intel procesore sa intelovim chipsetima) a gdje je dosad bio Gigabyte? Bio je rupa sve do pojave P965 chipseta. O bugovitosti i stabilnosti da ne pricam, tu je Asus ne koplje nego dva ispred Gigabyte-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|