|
![]() |
#31 |
KreativnoDijete
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#32 |
KreativnoDijete
|
![]() |
#33 | ||
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
Zanimljivo kako se nitko nije dotakao registrya kao izvora najvecih zala u sustavu. Uostalom zasto se virusi instaliraju po defoltu? Imam jos jedno pitanje koje si nisam nikako mogao rastumaciti.Zasto se particije nazivaju diskovima?Jel to bug?Kako prijaviti bug? Netko je spomenuo da windows mora imati Citiraj:
Mac ima drugu filozofiju i samim tim je sigurniji, a nikakvi driveri, zvucne i druge djidje midje ne rade windowse nesigurnijim. Citiraj:
Spomije se i zastupljenost windowsa kao garancija kvalitete.Ma daj ne budi smjesan.Povijest je vec napisana i ne treba je izmisljati, uostalom i Coca Cola je najrasirenije pice pa po tome je najbolja, ili mozda najzdravija? Po meni su windows operativni sistemi cisti kompromisni os namjenjen svastarenju.Bas zbog takve filozofije i izdavanja usminkanih beta verzija radi zarade dogadja im se ovo kaj im se dogadja.Prepuni su bugova i osjetljivi ko ..... E da, centar137, nije BSD nis paranoidniji od bilo kojeg drugog *nixa, stvar je samo kako mu je poslozen firewalll, koristi li iptables(koji osobno ne volim) ili ipfilters. Da se vratim na pocetak, kad micro$oft rijesi problem registrya mogao bi to biti cist fini komad OS-a.
![]() |
![]() |
#35 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Istina MAC je sigurniji, ali se ne koristi za sve prilike. Win je nesigurniji jer ima XXXXXXXXXXX ljudi koji ga posjeduju a nemaju šta radit pa traže bugove. MAC je jedna zatvorena platforma i prema tome je dosta sigurna/optimizirana. Koliko ja znam i MAC OSX ima bugova koji se redovito ispravljau nešto slično kao SP kod Wina. Neki dan sam instalirao hack verziju OSX-a i uredno radi. Međutim kako bi ona radila na mom stroju da nije hackova. Znači ima dosta prašine oko MAC-a koja se diže nizašto, a i primjena MAC-a je isto ograničena tj. korisit se samo za odrežene poslove. Kad sm kod Win meni je najbolj Server 2003R2. Isto je stabilan i dobar kao OS. I prije je već spomenuto da je sigurnost MAC-a utemeljena na ne rasprostranjenosti a tek se sigurnost pokazuje kad se puno korisnika počme igrati na nekom sustavu. Siguran sam da bi brzo onda i OSX pa ali eto još jednom nije za svakoga pa se drži! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() |
#38 | |
KreativnoDijete
|
Citiraj:
Navodno da OS nije ugrozen ni kad se otkrije propust u nekom programu koji se vrti. To sam procitao, nemam iskustva o tome iz prve ruke. PS. Evo pokusat cu instalirat OpenBSD u VMwareu (valjda cu znat ![]()
![]() |
![]() |
|
|