Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2007., 21:33   #1
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Kako umrežiti računala preko SpeedToucha 780(WL)

Eto, sve piše u naslovu, pokušavao sam bez uspjeha umrežiti dva računala preko ovog Iskon duo-vog routera.

Ako netko zna, bio bi beskrajno zahvalan
kyz0 je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 20:12   #2
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
meni je modem bio u router modu cim sam ga dobio, i koliko shvacam - to je u pravilu uvijek tako.

Dakle sa samim SpeedTouchom se ne trebas zezati. Jel zelis wireless ili wired? U svakom slucaju svejedno. Spojis se na SpeedTouch (zicom ili wifi-em), po mogucnosti (ne nuzno) stavis raculana u istu domenu (desni klik na MyComputer->Properties->Computer Name->Change->Odaberi Workgroup i upisi Workgroup . Tako za oba racunala koja umrezavas.)
Nadalje trebas dodati NetBios protokol (Control Panel->Network Connections->Desni klik na vezu koju imas sa SpeedTouchom->Properties->Install->Protocol->Add->NWLink NetBios...->OK)
Takodjer trebas dodati "File and Printer Sharing" servis. Dakle na istom mjestu (Control Panel->Network Connections->Desni klik na vezu koju imas sa SpeedTouchom->Properties->Install->Service->File and Printer Sharing for Microsoft Windows->OK).
Na kraju trebas u firewallu dopustiti file and printer sharing. Ako koristis Windows Firewall procedura je iduca (opet isti prozor):
Control Panel->Network Connections->Desni klik na vezu koju imas sa SpeedTouchom->Properties->Advanced->Settings->Exceptions->Stavi kvacicu na File and Printer Sharing

A je to
vinja je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.11.2007., 02:12   #3
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Zahvaljujem, stvar funkcionira
kyz0 je offline   Reply With Quote