|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Izmjena računala
Htio bi promijeniti računalo na ovaj ruter. Da pojasnim moje ''staro'' računalo želim zamjenit ''novim'' kojeg sam koristio na drugom mjestu sa drugim ruterom i drugom adresom. Što trebam napraviti kad spojim ovog ''novog'' na sadašnji ruter sim 515. Ne želim broadband konekciju već ovu LAN koja je bila prije. Ustvari trebam izmjeniti samo korisničko ime i pasvord u ovom novom, ali kako, da bi ostalo sve isto na ovom novom računalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa obrišeš konekciju i napraviš novu, ne kužim u čemu je stvar? Ili to ne znaš kako napraviti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma znam, ali ne konektira se, ruter radi, očito san negdi fula. Ovaj drugi je bija na drugom mistu sa drugim ruterom. Probat ču opet. Možda je problem što je ovaj bio do sad na zixel-u a sad na simens 515. Hvala što si odgovorio. Zadnje izmijenjeno od: tonini. 11.11.2007. u 09:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema veze ko je bio gdje. Jesi probao resetirati router, možda je ostala visiti stara konekcija. IP adrese na računalu fiksne ili su postavljene na automatiku? Što ti točno izbaci kada stisneš dial na konekciji? Nekakav error ili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovaj novi koji želim staviti na mjesto starog u TCP/IP (properties) pokazuje potpuno iste postavke odnosno iste brojeve. U biti samo mi triba prominiti user name i pasword jer je u njemu ostalo staro user name i pasword. kad pokušam to kao novu konekciju onda me vodi putem brodbrand konekcije ( što ja neželim), ali ne čisti LAN. I ovu konekciju koja je na njemu sad ne mogu deletirat, a ako idem pravit novu onda me vodi krivim putem. Danas ču ih ponovo zaminit pa ču ti reči koji error pokazuje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sve san prova ne ide, nikako, jedino da uđen u ruter, ali kakva korist, ako je u ovom novom postavljena druga adresa odnosno user name i pasword, to mi je problem, ili sad kad bi reinstalira win onda bi se zakačija za ruter sigurno jer bi onda upisa user name i pasword koji su u ovom ruteru. Ustvari postoji konekcija na web jer ruter radi, to znam jer u drugoj sobi je još jedno računalo spojeno bežično i kad je upaljen samo ruter on ima konekciju na web, čak i kad stavim ovog drugog, ruter radi normalno. Ne bi tija na ovom reinstalirati win nego ustvari samo u LAN konekciji prominiti user name i pasword i to bi bilo to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
alo, covjece, o cem ti pricas? ![]() 1. ako je taj modem/router na koji ti je bio "stari" komp prikopcan bio u router modu 1.1 i ako zelis i dalje koristit taj username i pass, samo si trebo zamijenit kompove, stavit IP adresu (najjednostavnije, one TCP/IP postavke koje je imao "stari" komp) i voila, sve radi. 1.2 i ako zelis koristit drugi username i pass, samo si trebo zamijenit kompove, stavit IP adresu (najjednostavnije, one TCP/IP postavke koje je imao "stari" komp), uci u konfiguraciju routera i promijenit username i pass, rebootat router i voila, sve radi. 2. ako je u bridge modu 2.1 i ako zelis koristiti isti username i pass koji si i koristio na "novom" kompu, samo na drugom mjestu, samo je trebalo kliknut na connect na vec postojecoj konekciji 2.2 i ako zelis koristiti username i pass koji je bio na "starom" kompu, samo je trebalo obrisati postojecu konekciju, napraviti novu i kliknut na connect 3. ako prebacujes iz bridge moda u router mode ili obrnuto, imas mali miljon tutoriala za to vec dosad ![]() e da. o kakvoj ti LAN konekciji i usernameu i passu pricas? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
covjek hoce reci da ima router siemens se515, na kojem je bio stari komp, sad je donio novi komp koji je bio spojen na zyxel. ocito ga muce postavke TCP/IP u LAN propertisima, a user/pass je ono sto ljudi misle da treba biti upisano u TCP/IP postavke da bi mogli na net (ne krivi ljude sto neznaju kako radi router)... Dakle, tonini, ono sto moras napraviti je Start->Control panel->Network connections->desni klik na Local area connection->Properties->dvostruki klik na Internet protocol (TCP/IP) i provjeri da li je namjesteno sljedece: Use the following IP address IP address: 192.168.1.[2-155] Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 Ako je to namjeseno, probaj pristupiti routeru (IE ili neki drugi web browser i adresa 192.168.1.1), ako neide, mozda je stavljen MAC filter na siemensu, pa ti ne radi net...
![]() |
#10 |
Premium
|
Sva sam napisa prije, brojevi su isti u TCP/IP protokolu, samo su radili na dva različita rutera Zixel i Simens 515 sa različitim user name i password. Pa ne mora se resetirati ruter tamo su postavke ok samo triba prominiti na ovom kompu koji je bija na Zixselu, ali ne ide. Sigurno kad bi sad instalirao windowse (novo računalo) da bi prihvatili postavke rutera simensa 515, bez ikakvog ulaza u ruter. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
reko si da imas dva računala na tom se515... jedno koje je starije i radi, a novije ne radi otvori TCP/IP na oba i napisi koje su IP adrese unesene
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|