|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() Kao što znate u 2004. godini dolazi nova tehnologija : PCI express koja će zamijeniti dosadašnji spori AGP 8x . Razlika je velika { agp 8x - 2.1 GB } i { PCI express 8 GB } Pitam se sada ja da li se uopće isplati kupovati nove grafičke jer će , kad PCI express izađe , cijene AGP kartica drastično pasti . Da li bi možda bilo najbolje i prodati ovaj kompjuter pa čekati da izađe PCI express jer će cijene drastično pasti , naime kad PCI express dođe on će citiram ( BUG 127 , str.38 ) " ... a trebao bi biti s nama od kraja iduće godine ( 2004 ) , odnosno početka 2005. , pa sve do 2015. ili možda još i kasnije " Znači ova tehnologija bi mogla potrajati 10-ak godina - PUNO . Mislim da bi bilo najbolje prodati komp dok su još cijene dobre , a onda za godinu dana ponovo ispočetka sastaviti komp . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
još uvijek mi nije jasno koja korist od PCI Express kad navodno nema razlike u današnjim grafičkim karticama između agp 4x i 8x. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() opet ce decki u marketingu trljat ruke.
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sa PCI Express-om će biti slično kao i sa SATA standardom. Gledao sam neke testove-za sada je stari AGP brži. Osim toga slično je i sa hardovima-imaš standard od 150MB/sec koji niti jedan hard nemože postići. A ni sadašnji standard nije "spor", pa to je pola gige u sekundi ![]() A grafe to ne iskorištavaju. Mislim-već sad kod nas možeš kupiti 9800 PRO za manje od 2000 kuna. Da bu nešto tak jako pojeftinilo čisto sumnjam. Evo primjer 9700. Dok je bila na tržištu bila je skupa do bola. Kad smo se svi ponadali da će pasti cijena-prestali su je proizvoditi ![]() Možemo samo gledat i plakat kako šupci vani mogu prek neta naručiti hardware duplo jeftinije nego mi. Nama ne žele ni dostaviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Kaj se tiče PCI Expressa on bi trebal donijet napredak u komunikaciji među komponentama E sad kaj se grafa tiče tu je već malo zamršenije Postoji teorija koja veli da teksture u igrama postaju sve veće i veće, na višim rezama i pri uključenim aa i af često više ni 128 mb nije dosta a možda uskoro neće ni biti 256 tu onda uskače PCI Express jer je daleko brži i ima veću propusnost od AGP-a koji je u biti clocknuti obični PCI Osobno baš ne vjerujem u tu teoriju tak da čisto sumnjam kak će od PCI Ex za grafe u početku bit kakve koristi no u budućnosti vidjećemo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E neznam jedino kaj ce biti ca R420. navodno stvano leti pa mislim cak da ce biti prva koja ce bar malo imati koristi od toga. naravo po mojim prognozama zapravo za god dana ce to doci na svoje.
![]() |
#10 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Došao je i AGP umjesto PCI, al kolko vidim PCI grafičke su skuplje od istih takvih AGP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Pri tom mislim na GPU-a ne a interface grafe. Samo sad malo čekaju da se prodaju zalihe R350, koliko je meni poznato konkurenti još nemaju spreman odgovor. Dakle-ako stanje bude kak je sada malo će pričekati. A ako se slučajno Nvidia požuri-opet su u prednosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam baš pozorno pratio jer sam imao u planu mjenjati grafu-bilo je samo u jednom dućanu i to za nekakve nenormalne novce. Ali ipak ide na bolje-1900 za 9800 PRO je čist ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Vidis da svi ljudi ne gledaju samo na profit neg na buducnost sad bi imali Voyagera u orbiti ![]() no salu na stranu, nvidia tone svakim danom sve dublje i ak se brzo ne izvuce imat cemo jednog konkurenta manje. nebu to ak brzo islo ali nikad se nezna.
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Ovo da nvidia tone sve dublje i dublje ne bih se slozio. Upravo suprotna je situacija. trenutno najjaca mid grafulja je 5900xt i po meni nvidia se vraca na stari put.....
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
gleam trenutno globalno. prvo nemaju jos odgovor na R420 a radeon 9800pro je full jeftin sad jos kad se sjetimo da imaju bolju sliku i AA AF ipak radje ostajm u ATI taboru.
![]() |
#18 |
Ekspert iz sjene ...
|
Nadam se da će Nvidia smisliti nekaj BRZO !!! Ovako kad su 2 jaka tabora u igri - cijene padaju brzo, a mi jadni ljudi napokon u kratkom roku se možemo dočepati slatkog hardwarea. Zato - Nvidia - želim ti svo dobro u daljnjim borbama za niže cijene i bolje kartice, kako bi se mogli sladiti gozbom vašeg rata performansama i cijenama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ma ne samo njima, neg i XGI da uspije sa volarijem. cim vise to bolje.
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mislim da je xgi napravio odlican hardverski posao dok im je softvare u teskoj banani...moje misljenje je da cemo za negdje godinu dana imati 3 kvalitetna proizvodjaca grafickih kartica a ne samo 2 kao danas ![]()
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Da ali onaj ko prvi izda kupi svu slavu, tak je bar do sad bilo.
![]() |
#23 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Možda se je ATI zato malo požurio... Ja mislim da je ATI oho-ho profitirao radeći najače modele u 15 mikronskoj, dok se Nvidia fino pomučila i utukla love radeći u 13. I na kraju je opet npr. 9800 PRO delao sa manjim ventom brže i bio hladniji. A i Nvidia je dobro popušila kaj su htjeli oderati dobrog starog Billa za chipove (X.box), pa se on lagano okrenuo ATI-ju kad su se radile specifikacije za DX9...tek toliko da se vidi tko je gazda... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ma ja se samo nadam da bude obojici islo isto dobro pa da se jos XGI ubaci pa i da njemu tak ide i pa da vidis ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderators
|
To je tak kad ljute gazdu. I još mu sad hoće naplatiti masno neke licence za X-box 2. Navodno im Bill nije htio toliko platiti pa dvojka neće moći špilati igre sa jedinice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|