Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.11.2007., 17:04   #1
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
3D --> CPU na 100%?

dakle, imam sljedecu konfu:

AMD 2600+ @2.0
1GB TwinMos
Leadtek 6600GT
Chieftek 400W
ostalo manje - vise nebitno.

uglavnom, sve je oke dok nesto radim u winsima ali cim pokrenem nesto sto ima veze sa 3D automatski CPU skoci na 100% i ne pusta, eventualno do 95%. pokusavao sam s raznim verzijama drivera, origigi, omega, NGO... trzanje se malo smanjilo najnovijim driverima ali CPU i dalje divlja. imam u control panelu neku simulaciju 3D koja mi nije na fullscreen pa mogu pratiti zauzece CPU-a. radi se o nekoj piramidi slozenoj od kockica. sve je u redu dok to sve miruje ali cim ispucam kuglu i krenu se razletat te kockice odmah mi CPU skoci na 100%. iskljucim taj program, vrati se na standard, dakle 2-3%. ista stvar je sa MOH:A, COD2, MOH:PA itd itd itd. imam directx 9.0c. na dijagnostici mi ne javlja nikakav problem (dxdiag) ali se ona kocka sa DX logom vrti tolikom brzinom da se pretvara u kuglu. frend ima istu graficku, stavio sam iste postavke kao i on, njemu ne trza, meni trza. doduse, i njemu se ta kocka vrti isto tako brzo, kao da se radi o warp10. help!

mda, sve je nedavno cisceno, svi cooleri iako mi steka cooler na northbridgeu... jel moguce da se on pregrijava pa da zato dolazi do tog skoka? pomislio sam i na to ali mi je cudno kako brzo dolazi do tog skoka, ne vjerujem da se moze zagrijati do kriticne temperature u roku 2 sekunde....
MeT je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2007., 18:08   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ovako ta "piramida" ti je Aegia Physix software driver i emulator koji omogućuje da se izvršava napredna fizika u igrama koje je podržavaju, bilo preko proca bilo preko ugrađene Pysix kartice, to đubre zahoga i moj dual core pa si misli zašto ti je cpu na 100% loada...

Btw mislim da je taj engine totalna kretenarija ali eto sve što prodaje novi hardware je dobro za proizvođače igara (i hardwarea naravno) pa eto trpite rajo...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.11.2007., 22:05   #3
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

Staro 12.11.2007., 21:58   #4
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Da,to đubre tolko "guta" proca da je nenormalno...

Eto pa vidi ...

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2007., 23:43   #5
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

mda, tebi 85 meni 100. deinstaliranjem tog smeca se smanjilo na 90. any ide kak da smanjim to na prihvatljivu razinu? sad ne trza, ide mi MOH:PA sa full detaljima na 90%
Staro 13.11.2007., 22:43   #6
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor MeT Pregled postova
mda, tebi 85 meni 100. deinstaliranjem tog smeca se smanjilo na 90. any ide kak da smanjim to na prihvatljivu razinu? sad ne trza, ide mi MOH:PA sa full detaljima na 90%
Da,men je na 85...zbog DC procesora

Pa ako ti ne trza vise,nemoj nista vise ni radit,jer,logicno je cim igras MOH:PA...optereti ti proc..Jer znam,i meni je tako bilo na starom A64 3000+,uvijek je bio 90% opterecen...

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 23:26   #7
MeT
Premium
Moj komp

MeT's Avatar

oke, tnx jos jednom onda )))
Oglasni prostor
Oglas

Oglas