|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Compatibility problem
Ovako...jel moguće "natjerat" programe koji zahtjevaju SP2 da rade pod SP1... Najnoviji .NET framework i slične stvari imam...i jednostavno neželim instalirat SP2 (3 puta probao, 3 puta problemi, kako sa ADLS-om (Siemens A-100-i modem) tako sa wirellesom, općenito igranjem u lokalnoj mreži...pad performasi...) No sad je problem da Paint-dot-NET (odličan program za obradu slika...) i još par programa te igra Juiced2 zahtjevaju SP2... Pokrenem instalaciju i neželi nastavit...hoće SP2 i gotovo... Dali postoji način da "prevarim" te programe i da misle da imam SP2...nešto slično kao kod starijih programa gdje compatibility mod podešen na "Windows 98" pomogne i instalacija prođe... Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Koliko ja znam ne... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Moguće je. Barem neke programe, trebas ih samo prevarit da misle da je SP2 instaliran, a to ces napravit ovako: Udji i registry i editiraj slijedeću vrijednost: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows] “CSDVersion”=dword:00000100 u ovu vrijednost: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows] “CSDVersion”=dword:00000200 Media player 11 i Internet explorer 7 rade na ovaj način, drugo nisam ništa probao. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Iskreno - mislim da pišeš gluposti, jedini problemi koji stvarno opravdavaju ostanak na SP1 su nekompatibilnost nekog starijeg hardwarea (neke video capture kartice, profi zvučne itd) tj njihovih drivera sa SP2, a to je već sada upitno jer ako do sad nisu upgradeali drivere IMHO treba razmisliti o izbjegavanju tog proizvođača... Btw problemi sa fw nastaju samo iz razloga što fw u windowsima prije SP2 praktički nije niti postojao (tako je loše odrađivao posao) a performance issuea nema, ako i ima neki pad performansi to je samo zato jer ti se poklao s nečim i trebao bi integriranu instalaciju koristiti pa ih nebi bilo (ako i postoje) a neki progiji možda i mogu ić i bez SP2 sa ovim varanjem ali dosta toga neće jer nema fajlova koji im trebaju...
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
@yedwy ... mrak mi padne na oči kad pomislim da ću SP2 instalirat...doduše, nisam ga imao integriranog na CD-u ali je procedura bila...Instalacija XP SP1 i na te friške windowse SP2...i opet problemi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobro je da si rješio problem makar i ovako... Citiraj:
E da propo mreže - ako si mislio na brzinu skidanja preko torrenta (i sl uporaba) radi manjeg max half-open connections broja nakon SP2 - za to ima patch... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|