|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Nedavno sam zamijenio staru dobru X700 sa novom Sapphire x1950 PRO 512 MB te sam odlučio napravit format i instalirat friški XP sp2. No, naravno nije sve išlo prema planu. Nakon što sam pokrenuo instalaciju i XP je resetirao komp prvi put javi mi "boot disk failure". Nakon ručnog reseta na neku foru prođe i nakon instaliranja drivera matične i grafičke opet ista priča. Uz to, svaki put kad se komp resetira, monitor se ugasi i moram ga iskopčat/ukopčat iz struje. Pokušao sam gasit IDE kontrolere i SATA kontrolere, prespajat kanale, ali ništa. Obrisao sam MBR jednim od toolova sa Hirensa, obrisao particije, opet ništa. Prije ovog Seagatea (SATA II, 160 GB) sam imao Maxtora od 20 GB i vrtio sam Windowse sa njega, ali sam ga maknuo. Tada mi je puko' film i instalirao sam Vistu Ultimate, instalacija je prošla bez problema. Kad sam pokušao instalirat drivere za matičnu (najnovije za nForce 4 sa nvidiine stranice), komp se resetira prije nego se Vista digne do kraja. Tada sam ih maknuo iz safe moda preko restore pointa i te instalirao drivere koje je Vista sama našla preko updatea. Pola sata je sve super radilo i onda usred Rainbow sixa Vegas, plavi ekran - ntfs.sys - i reset. Ponovno iskapčanje/ukapčanje monitora i sve ok. Druga stvar koja se događa, u prosjeku jednom dnevno, da se komp spontano ugasi. Surfam netom, igram, gledam dvd i samo paf, kao da je nestalo stuje. Uglavnom, ne znam više što da radim... molim pomagajte ![]() ![]() ![]() p.s. Athlon 64 3000+ socket 939, 2 GB DDR 400 Mhz Kingmax, Albatron KN8F4x nForce4, Sapphire ATI x1950 PRO 512 MB, HD Seagate Barracuda 7200.9 SATA 160-GB ST3160811AS, napajanje FORTRON 350W FSP-60THNP Super Silent ATX2 ver 2.0, DVD LG-GSA XY. Zadnje izmijenjeno od: dalkas. 30.08.2007. u 12:58. Razlog: Dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
probaj prvo memtest odvrtiti. nakon toga staviti jace napajanje jer 1950 guta struje mozda je fortron preslab...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
350thn mislim da je ipak malo za 1950pro Kakve su temperature ? (ovo dok si igrao R6) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj si posudit od nekog napajanje pa probat s njim...meni je dok sam imao preslabo/neispravno napajanje (pogledaj tu koju temu niže - random restart) 1950pro u punom pogonu uvijek rebootao windowse...izgleda da stvarno dosta struje povuče.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hvala zasad, pokusat ću posudit napajanje, a u međuvremenu vratit staru grafu pa vidjet šta će se dešavat. Inače, matična me zahebava od prvog dana, tek sam je kupio i već je trebalo flashat bios jer nije podržavala neke atijeve grafike pa tako ni x700?! A što se Seagata tiče, pokušao sam već prije instalirat win xp na njega, ali isto mi je je javljao "boot disk failure" pa sam iz tog razloga vrtio win sa starog diska. Nakon sat vremena CoH-a, temperatura procesora je na 45 'C (inače 44 'C), a temp. GPU 56 'C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
I trebalo 2 mjeseca da javis ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma tek sam nedavno kupio novo napajanje pa zato, thx. |
![]() |
![]() |
|
|