|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Wireless desktops dijele internet
Kada kupim 2 PCI Wireless kartice 802.11... I povezem 2 kompa sa istim, zelim sljedece. Jedan je spojen na opticki kabel(Internet), sto daje 2-Mbit/s upload i 2-Mbit/s download. Htio bih da onaj drugi PC, kroz moj komp (povezani bezicno gore navedenim karticama), ima pristup internetu tako da mu ujedno i ogranicim na 0.5-Mbit/s upload i 0.5-Mbit/s download. Kako da to ucinim? Prvi dio instalacije Wireless kartice u oba kompa i sam setup znam, pa ga mozete preskociti! ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Netlimiter... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 | ||||
Premium
|
ICS -->
Ovo je Moj-PC1-Server: Citiraj:
Citiraj:
Network Connections -> Optical Internet Connection -> Properties -> Advanced Tamo sam cekirao: "Allow other netwotk users to connect through this computers internet connection" Probao sam cekirat i: "Allow other netwotk users to contorl or disable the shared internet conectio" ali nista... Klikom na setting... otvara se Services Tu sam cekirao HTTPS and HTTP i stavio IP 192.168.0.1 i opet nista. Ne mogu se spojit na net sa Burazovog-PC2-Klijenta! ping 82.193.208.173 -> radi sa Burazovog-PC2-Klijenta! To je IP Optickog Uredaja "modema"! Bilo koji drugi "internetski IP" -> times out! Optical Internet Connection NEMA Dial-upa! Stalno je spojena na internet! PS: Provjerio sam i Firewall (Zone Alarm) i sve je OK! Zaso nece!?! ![]() Ok, poveza sa 2 kompa wirelles metodom 802.11...
Uspjesno komuniciraju i file sharing radi za 5. Ostala je jos samo jedan problem koji me izluduje! Internet connection sharing U daljnjem kontekstu: Moj-PC1-Server (Onaj koji je direktno spojen na Internet) Burazov-PC2-Klijent (Oni koji se spaja kroz Moj-PC1-Server) Internet connection sharing --> ICS Ovo je Moj-PC1-Server: Citiraj:
Citiraj:
Network Connections -> Optical Internet Connection -> Properties -> Advanced Tamo sam cekirao: "Allow other netwotk users to connect through this computers internet connection" Probao sam cekirat i: "Allow other netwotk users to contorl or disable the shared internet conectio" ali nista... Klikom na setting... otvara se Services Tu sam cekirao HTTPS and HTTP i stavio IP 192.168.0.1 i opet nista. Ne mogu se spojit na net sa Burazovog-PC2-Klijenta! ping 82.193.208.173 -> radi sa Burazovog-PC2-Klijenta! To je IP Optickog Uredaja "modema"! Bilo koji drugi "internetski IP" -> times out! Optical Internet Connection NEMA Dial-upa! Stalno je spojena na internet! PS: Provjerio sam i Firewall (Zone Alarm) i sve je OK! Zaso nece!?! ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dao si mu javnu adresuiz rangea koji imas... trebao bi tocno rec koji imas uredjaj, oni su morali kod tebe neki router postavit, uglavnom, mogao bi burazov komp spojit na router ako ima vise portova i onda on tako moze van, sve ovisi sta si dobio sta imas i sta hoces, kakvu mrezu... ok pretpostavljam da je http://www.42networks.com/products/f...tb/drg540.html to uredjaj, neznam tocno kak funka, ali bilo bi ti najbolje uzeti neki router, koji bi imao javnu adresu 82.nesto, koja vec je prema vani, a vi unutra dhcp-om dobivate od routera lokalne adrese i surfate, vidite se i sve ostalo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Da vrlo sam siguran da je to taj uredaj. PC2 Komp je na drugom kraju stana i zato mora kroz moj komp PC1, jer ne zelim provlacit kablove. S toga.... skoncentrirajmo se na iskljucivo ovu problematiku.... Koji dio i mojim postavkama je "faulty" ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
Premium
|
Tako je i funkcionira besprijekorno isto kao i sharing datoteka medu njime. ICS je jedini problem ovdje! ![]() EDIT: Pazite ovo! Pingam ja vodatelov DNS server sa Burazov-PC2-Klijent: Citiraj:
NAKON toga pingam sa Moj-PC1-Server Citiraj:
I vrag mi neda mira i ja opet Pingam vodatelov DNS server sa Burazov-PC2-Klijent: Citiraj:
Tada skuzim da bi uspjesno pingao bilo koji IP sa Burazov-PC2-Klijent moram taj IP PRVO pingat sa Moj-PC1-Server ?!? ![]() Sta je onda ovdje problem?!? ![]()
Glup ili Zao... Gotovo da i nema razlike.... Zadnje izmijenjeno od: Ipsens. 26.10.2007. u 18:18. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
treba ti router, najlakse i najbezbolnije bi to rijesio jednim linksys wireless roterom.., na njega postavis javnu adresu koju si dobio od vodatela, a on ti onda dhcpom ili kako hoces daje adrese tvom i burazovom kompu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne zelim alternativna rjesenja. Zapeo sam ga upogonit na ovaj nacin i tocka. Dakle pomagajte. Vidi li itko igdje gresku zasto ICS nece radit? ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Iako sam u zone alarmu postavio sve gore navedene IP adrese pod trusted, to ZA-u nije dovoljno! ![]() S toga, treba napravit jos ovo: Select Firewall-> Main. Click Advanced. Internet Connection Sharing area, treca opicija. Citiraj:
Citiraj:
![]() Zasto mi ovaj shit nitko nije rekao?!? ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|