|
![]() |
#1 | ||
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Abit AW8 ne priznaje SPD 800MHz memorije
Naime ubo sam 2X1BG Kingmaxa DDR2 800, ali maticna ga po SPD-u prepoznaje kao DDR 667, iako ga Everest prepoznaje kao DDR2 800...ako i pokusam nabiti omjer na 1:2 za DDR 800 na manualnom modu, baca mi plavi ekran i nece bootati. BIOS ploce je zadnji oficijelni, tj. verzija 19. Ne znam jel sto treba jos ukljuciti da bi proradio kao DDR2 800, ali kopanjem po manualu ploce nisam naisao na ikakvu mogucnost ili ja ne znam za nju, ipak sam ja dijete PIII i P4, pa mi je ovo ve jos novo i kod svakog OC-a jos uvijek trazim AGP/PCI Lock na ploci, LoL. ![]() ![]() Evo kako to Everest vidi: Citiraj:
Citiraj:
![]() EDIT: Evo nasao sam neku stranicu gdje se tvrdi da je od verzije 15 BIOSa ta fora rijesena , posto i955X chipset tvornicki ne podrzava DDR2 800, vec samo 533 i 667 module i da se prebaci na manualno 1:2 i radi...ali meni ne... http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=352&num=1 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Iako ti baš ovaj moj odgovor neće biti od koristi, ali ja sam pred koju godinu odustao od Abita i Asusa. Prvo mi se popelo na vrh k...a što Asus laže s temeperaturom i kod OC-a strašno varira od ploče do ploče, a mnoge Abit IC7Max3 moraju imat isključen Sata kontroler da bi radile nvidia based kartice (ne znam zašto). Imam još uvijek taj Abit, ali kada uskoro kupim novu ploču, to sigurno neće biti ni Abit ni Asus. Ja ti preporučam da vratiš tu ploču i uzmeš nešto jeftinije što će sigurno radit stabilnije i podržavat će ono što piše na box-u. Nisu to više onaj Asus i Abit od prije 7,8 ili čak 10 godina. Sretno, Oz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pogledaj na koji napon i latencije ti baca BIOS, za 800 MHz stavi latencije rucno na 5-5-5-15, napon na 1.9V (eventualno 1.95V) i mora radit... pri tom naponu bi cak morale radit i na 4-4-4-12.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
3.14zda ®
|
Digao napon na 1.9V i sad sljaka...sad cemo vidit kako ce se ponasati kad mu pocnem vaditi mast ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
|
Probaj jos i 4-4-4-12, morali bi ici bez beda ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
3.14zda ®
|
Ma kitu, smrzao kod dizanja FSB-a vec na 220...spustio sam omjer na 10:6 kao za DDR667 i sad pegla trenutno na 245MHz FSB i drzi Prime uredno...jedino mi idu na zivac ogromne PWM temperature, ali tu nema lijeka, darn. Ovo je trenutno 100% opterecenje 2 jezgre cca 15 min ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
PWM temperature uopće nisu visoke...Ja bi se počeo brinuti tek kad su negdje oko 80°C.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
|
Ja nebih cak ni tad ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
Pa zboriš istinu ^SU^, MOSFET-i mogu izdržati u pravilu oko 100-120°C. Doduše treba imati na umu da što im je viša temperatura da im i struja, koju mogu isporučiti, opada.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
3.14zda ®
|
Drain Current je prilicno tricky stvar kod FETova, pogotovo kad ne znas karakteristike samog tranzistora, tj. datasheet...zna biti i po 40% pusione kod velike temperature. Pitanje je koja je to temperatura koja mu pocne stvarati pusionu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
|
Pa čuj...Ziher nešto piše na njima. Pogledaš, zapišeš to, proguglaš i to je to ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
|
Ma ne da mi se jos i te heatsinkove skidati s njih. Nek radi dok ne izgore, LoL. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|