|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() pentium m da li ima podnožje s479 ili s478 http://www.dis.hr/index.php?main_pag...roducts_id=425 ovdje piše s478 da li onda može se instalirati na s478 ploču bez adaptera? |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kolko ja znam ne, moraš imati adapter ili pak ploču koja je za njega napravljena...
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ima socket 478 Dothana ![]() EDIT: nažalost, socket 478 Dothani ne idu na socket klasične 478 ploče, zato što pinovi na socket 478 Dothanu nemaju istu funkciju kao oni na klasičnom socket 478 procu. Da bi mogao koristiti mobilce za s478, trebaš imati adapter...Za socket 479 proceve.
__________________ |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() nema ga nigdje više za kupiti. |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Sugeriram ti da otvoriš thread na Tržnici (pod Kupovina) sa naslovom "K: s479 na s478 adapter za mobilne procesore", tko zna, možda se netko javi ![]() Ali znaš da trebaš onda i socket 479 procesor?
__________________ |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
imam ja jedno pitanje za otvaraca topica, jel ti imas taj proc il ga planiras kupiti?? naime celeron 420 kosta 280kn, a da se clockati vise od tog dothana.. a za cjenu starih komponenti koje imas mozes lako dobit novu dobru plocu
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
ne da mjenjati sve samo procesor da dobijem veću iskorištenost grafičke. sada imam northwood 3.1ghz i ne ide dalje a sve sam probao ali ne može više. ploča je asus p4c800 i memorija je kingmax super-ram pc3500. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
a gle, kak hoces, al ja na tvom mjestu bi prodao sve i sve novo kupio, odokativne procjene kolko za sta mozes dobit su: mbo: 200kn ram: 200kn (nemam pojma kolko ga imas, 1gb valjda...) cpu bi prodao ionako da uzimas onaj pM pa je to 1466kn graficka 800kn sve ukupno dode na ¨2666kn za to kupis: celeron 420 - 280kn 1gb kingmax 667 - 303kn gigabyte p35 ds3r - 866kn ostane ti 1200kn, za to mozes dobit jednako jaku graficku kao ovu sto imas, a imat ces sve novo...
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
koliko bi to bilo brže od ovoga što sada imam? zar nije bolje ako se mjenja sve uzeti onda neki core 2 duo procesor i bržu memoriju jer mi to baš ne ostavlja uvjeriljiv dojam što si ti predložio. i nisam baš siguran da bi grafičku dao za samo 800 kuna. onda je bolje da čekam nagodinu i da onda mjenjam cijelu platformu. ali ideja je bila da za neke manje novce sada malo pojačam ono što trenutno imam ali nitko ne prodaje rabljeni pentium mobilac ili jači northwood,prescott. svi uglavnom prodaju komplet sa ostalim hardverom ili traže da je kupac iz Zagreba. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
graficka kao tvoja nova kosta nekih 1200kn, tak da 800 mozes bez problema dobit za nju, to je ono sto sam ja rekao... a dobio bi racunalo brzo kao tvoj trenutni komp otprilike prije nego overclockas, s tim da bi graficka 7900gs recimo za 850kn sto su nove bila brza kao tvoja trenutna kartica i jos samim OCom (a moguce ih je zvjerski overclockat) bi dobio jos... naravno, 400kn razlike mozes uloziti i u e2160 procesor recimo pa imas dual core, ali ovo ti je osnova sve u svemu za laku buducu nadogradnju, a jednako jako ili jace od onog tvog sto imas samo sa onim dothanom kojeg mozes novog eventualno kupit.. (a jos nemas ti onda i adapter treba)
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Avocado
|
Citiraj:
ne dode 1200kn... ono sto je bilo u hgspotu je bila greska. zadnja cijena po kojoj je bilo moguce kupiti tu grafu je 3400kn, dok je zadnja u cjeniku istog ducana 2300kn (links)...
![]() |
#12 |
Premium
|
pa dobro al je x1950pro agp nesto manje od 1200kn, tak da svejedno... po toj logici i ona 7800gt u hgsrotu od 3500kn znaci da rabljene x1950xt trebaju kostat bar tolko posto su drasticno brze ili ne daj boze neke 8800, hehe?! sve u svemu sto sam htio reci, za iste novce kolko bi te kostala doplata do dothana mozes imat skroz novi kompjuter koji bi bio barem isto brz kao sto bi bio i tvoj s razlikom da ga mozes nadogradit bilo kad u doglednoj buducnosti
#13 | |
Avocado
|
Citiraj:
ali ova ti je grafa dosta jaca od x1950pro. pogotovo kad se oc-a. ali to nije tolko bitno. njemu bi bilo jeftinije ak moze nac adapter, mobilci idu po 600kn, a moze se i sa ebaya narucit uvijek ![]()
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Hmm neznam kakvu ploču ima ali ako je dobra OC ploča bolje bi mu bilo pecati Northwooda 1.6 kolko sam vidio oni se daju i za 100% povećat ako mu je već do overkloka... ![]() A ako nije nego oće što brži s478 onda Northwood sa HT na 2.4 je IIRC najbolji primjerak...
#16 |
Avocado
|
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
ali ne znam koliko bi to bio dobar izbor u odnosu na northwood koji sada imam i kojeg sam digao sa 2.6 na 3.1ghz i više ne može dalje a da bude stabilno. možda ako stavim dobar hladnjak na prescotta bi išao više od 3.1ghz ali da li bi dobitak bio isplativ za tih 610 kuna ili da tražim rabljenog northwooda 3.0ghz ili mobilca sa adapterom što mi se čini nemoguća misija. |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Avocado
|
Citiraj:
pogledaj: http://forum.pcekspert.com/showthrea...ight=northwood itd koristi search na trznici ![]()
![]() |
#20 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Zato sam i rekao onaj 2.4 jer IIRC to je prvi sa HTom (makar možda se varam) što znači da ima sve preduvjete za dobar OC i dobar rad...
![]() |
#21 |
Premium moderator
|
Hmmm a čuj, Presky ima megu keša, što se osjeti u igrama. Samo treba uzeti onoga koji ima HT. I pazi ako već kupuješ Prescotta, da ne kupiš jednu od prvih revizija, koje su se svinjski grijale.
__________________ |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ima i dothana u paketu sa adapterom. samo mi treba javiti cijenu koliko traži. to još neznam. |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ajd bok trebam savjet u vezi oc matične 4coreduosata2+e6320 digao sam fsb 288 ali nije nešt stabilan na 290fsb neće se pokrenut inače množitelj je x7 standarno radi na 266 fsb 1,86ghz grafička agp 1650 pro napajanje 550w msi,memorija ddr400 twinmosi kingmax =2gb trenutno rad na 1997mhz malo mi je čudno što je bus speed 1141 /1066/? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Daj, otvori novi topci s normalnim naslovom, ne kao ovaj, pitaj tamo što te zanima i pokušaj biti razumljiviji... |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|