|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
napajanje i overclock
koliko je bitno napajanje kod overclocka. bili moglo napajanje ms industrijal 400w podnjet clock proca na 2,46GHz i voltaza na 1,525V.tj bili izdrzalo to napajanje taj clock. a ostatak konfe je u moj komp. temp u idle neprelazi 38C a load neprelazi 50-51C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
tegla ![]() ![]() napajanje je TEMELJ konfe tako da zamisli da imas lose temelje a napravis neboder... sto ce se desiti ? uglavnom taj ms zamjeni sa fortronom 350w ili budi bahat pa kupi 400w (350w je 200kn 400 je 280)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Nemoj se zezati s OC-om i lošim napajanjem. Ja sam pred tjedan dana to osjetio na svojoj koži. Otišla ploča, RAM-ovi i grafička. Sva sreća da je sve bilo pod garancijom. Sada čekam da mi stigne Crosair VX 450W.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imaš 2000 kn za grafičku a nemaš 300 za pošteno napajanje ? ccc Ne misliš valjda sa MS-om vrtiti 8800GT!? 300 kn stvarno nije puno dati da budeš miran i ne strahuješ kad će taj MS i službeno na groblje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
NEMOJ se zezat! Meni je jučer riknuo Codegen400W i dobro da mi nije povuko ništa sa sobom! Ja sam bio kreten, ne moraš i ti to osjetiti na vlastitoj koži. Tako da sad imam Corsair 520WHX i radi ko podmazano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Meni je eksplodirao MS Industrial 400W još dok sam imao P4 tijekom malo žešćeg OC-a. Eksplodirali su kondenzatori na 12V grani, pitam se zašto ![]() Doduše, meni nije ništa riknulo, osim napajanja jer sam na vrijeme ugasio komp (čim sam čuo nešto slično cvrčanju čevapa na ulju).
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Gle... frendu mi je roknulo MS napajanje. Komponente su gorile... Zdimio je i mis koji je bio usb. Ostalo mu je samo kuciste i disketar nekim cudom. Pa sad ako zelis riskirat... javi kad bude rostiljada. Da.. komp nije bio overclockan. ![]()
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gle, nije pitanje jel dovoljno. Dovoljno je i MS, kao što u par slučajeva i sam možeš vidjeti. Ali razlika će ti biti kad u jednom trenutku neće biti dovoljno, pa će krepat, pa će i ostalo krepat (što manje nadam se). Chief je ok ako se nema previše novaca i svakako je sigurnije od MS-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Stariji Chiefteci su bili prva liga među buget napajanjima (dual fan serija i delte) a kasnije (novije) serije su izgleda ipak malo lošije (tako bar govori raja) e sad sigurno je bolji od MSa to je definitivno... Inače dovoljno je jak za tvoju konfu, pogleda si moj komp pa ćeš vidjeti... ![]()
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa nebih se baš složio s tobom - imaš neki dokaz za to? Mislim ajde da si rekao 350W PNF (makar ovo sa klasama bolji bi se dalo osporiti) ali THN od 350W da je bolji od 450w Chifteca? Nebi išlo...
![]() |
#27 |
Premium
|
dobivam chifteka 450w. a s njim dolazi novo kuciste THERMALTAKE Soprano VB1000BWS, MIDI, black, bez napajanja i novi proc. a poslje nova grafa. i imam malu zvjer od kompa. sve mi to dolazi u srijedu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
amd athlon x2 4200+. |
![]() |
![]() |
|
|