|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Problem sa.. nemam pojma čime...
Ovako, prolem je sljedeći. Kad mi cimer upali komp po ekranu su mu stalno neke crtice i nekakva ostala sranja... uglavnom u toj mjeri da se jedva razaznaje sta je na ekranu... Prvo smo pomislili da je grafička pa smo probali drugu, i dalje je bio isti problem. Onda smo probali drugi RAM i opet je isto bilo. Onda smo probali drugu matičnu kad ono opet isto... ko bi reko... Danas mu je počelo javljati da nema dovoljno struje grafička, pa smo otisli kupit drugo napajanje jer mu je ono svejedno bilo staro.. Opet isto sranje, opet problemi i sa novim napajanjem... E da, i monitor smo drugi probali i opet isto... Jel zna netko mozda sta bi moglo biti jer mi fakat vise nemamo ideja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ste probali sa drugim driverima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da, isto je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nismo, idem sad vidjeti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Podivljali driveri, meni se jednom slično desilo na jednom kompu. Skini sve drivere, očisti s reg cleanerom pa ako nakon reseta (pod uvjetom ne pronađe sam drivere i ponovo ih instalira) ako je sve OK sa slikom - vrlo jasno je da je do drivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ali reinstalirali smo windowse i stavili nove drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
A jeste probali komp na drugom monitoru? jer skoro sve komponente ste promijenili i uvijek je isto...probaj promijenit monitor... EDIT: sad sam videl da ste i monitor mijenjali (već drugi put sam danas pročital krivo..lol)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj spoji sve izvan kućišta, smrdi na neke interferencije... Ne bi bilo loše kad bi stavio i sliku kako to sve izgleda.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
E da, evo stavili smo drugu matičnu i opet isto sranje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
Jeste drugu matičnu stavili u kućište? Probajte ga van kućišta sastaviti. Mislim, nemaš sad izbora nego nabaviti još jedan set komponenti, izbaciti sve van kušita i jednu po jednu isprobavati dok ne dođeš do one koja ***e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
a da, tako ce i biti... fakat mi nije jasno, pa sve smo komponente vec izvrtili u svim mogućim kombinacijama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
tak je meni slika zgledala kad mi je krepala grafa na laptopu i kad sam krivo postelao rezoluciju i refresh rate prilikom instalacije staaaaaaaaarog mandrakea... ovo ce biti wild guess, obzirom da se ne kuzim u to previse, al posto si reko da ti comp javlja da nema dooljno struje na grafi, jeste spojili na grafu ono dodatno napajanje? ima na grafi ili za molex ili onak slicno ko za floppy napajanje konektor, ak se ne varam.... eto, tolko od mene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Grafa nema dodatno napajanje, samo ono sto dobiva preko matične... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajde sve izvadi iz kućišta i spoji samo osnovne komponente: napajanje, ploču, proc s coolerom, memoriju i grafu pa vidi hoće li opet biti tih artefakata. Ne bi bilo loše probati i neku PCI grafu... Ako nema artefakata, spajaj dalje jednu po jednu komponentu i prati situaciju na monitoru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo sve smo izvadili osim osnovnih stvari, i oopet isto, pas mater... Pokušali smo stavit moju grafu ali ne stane, smeta pasivac od chipseta, potražit cemo neku grafu jos pa cemo probat stavit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Problem riješen. Nijsu valjale obje grafičke, sada smo našli jednog hrabrog dobrovoljca da nam nam posudi, isprobali, i sad sve radi... btw. ima netko nekakvu grafičku za prodat? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|