|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Sto je sve potrebno za wireless?? (Trebam dodatnih informacija)
Frend i ja se ocemo spojiti u ...........bla bla bla komp 1. ja - ap d-link dwl-900+ ili dwl-2000+, nebitno, razlika u trans komp 2. frend d-link dwl-520 ili dwl-g520, ovisno o ap. svaki ima otprilike 5-10m udaljenosti kompa od prozora, na optickoj vidljivosti, u igri je i zgrada, koja mislim da nebi smjela previse smanjiti transfer PITANJE 1. 1. bi bila ap, a 2. bi imala samo pc wifi karticu! udaljenost je oko 150-200m, izmedu je zgrada sirine 30m, ostalo je sve cista vidljivost. Zanima me kako ce reagirati sve to, te koliki bi mogao biti transfer?? PITANJE 2. Sto se tice d-link-ovog ap vidio sam na slikama da dolazi naravno sa antenom! Dali se da ta antena skinuti te se pomocu produznog kabla od 6-9m isfura negdje van (znaci da se koristi kao externa, naravno na podrucje ovog gore opisane tzv ''opticke vidljivosti'', jer ocito ce biti bolji prijem dok je negdje vani nego iz sobe kroz jos jedan zid! Isto je pitanje sto se tice D-link pc wifi kartice, osim sto sam procitao da ta kartica dolazi vec sa vanjskom antenom i cinimi se 2m kabla, dal je to istina? I jel se isto tako moze staviti antena negdje vani na neko vidljivo podrucje preko 6m kabla?? Shemu mozete vidjeti u attachmentu Hvala!!
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
najprije sto se tice spajanja ap-a i antene: kabel koji ti za to sluzi je skup i tako nesto ti se ne isplati ni za 3 a kamoli za 9 metara. ap ionako spajas utp kabelom koji nije skup pa ti ap moze stat kraj prozora, a antena bit spojena direktno na njega a sto se opticke vidljivosti tice ne razumin kako mislis da je izmedju zgrada, a ostalo da je cista opticka vidljivost. Ako ti ne vidis njegov prozor (a ne vidis osim ako je zgrada prozirna) nema opticke vidljivosti.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
mislio sam da si zensko po nicku ![]() A da stavite antene na krov? Imate li onda opticku vidljivost sa krova na krov?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|