|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
GA-P965-DS3, (rev. 3.3), ne dodjeljuje voltaze.
Uzeo sam si 2x1GB Crucial Ballistix PC6400 koji po defaultu rade na 2.2V , ali ova matična prepozna da ramovima treba samo 1.8V i nece komp da se upali. Jednostavno ne pali se monitor, vent od grafulje se vrti na najvecim obrtajima, vec dobro poznata situacija kod Gigabytovih ploča. Revizija BIOS-a je F11 , nisam htjeo upgradeovati na F12 pošto sam cuo samo negativne komentare o tom novom BIOS-u. Da bih upalio racunar moram staviti stare rame, postaviti voltaze na +0.4V. Isto tako kada stavim na +0.4V prepozna da je dodjeljeno 2.1V, a kad stavim +0.5V prepozna kao 2.4V umjesto 2.3V. Da li je ko imao slicnih problema, i da li ma nacina za rjesavanje ovog problema, ili je preostalo samo da kupim novu matičnu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Hmmm... Na mojoj, isti cipset, meni prepozna isto da Balistici treba 1.8V, normalno pali. Eto, sad mi namjesteno +0.2 i u Everestu pise 2.0. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma nesto je do maticne. Kupujem ovih dana Abitovu IP35 Pro, valda ce biti uredu. btw.... probao sam ove rame kod jarana na Gigabaytovoj P35-DS3R i isto nije htjelo bootat jer je postavljeno 1.8V Zadnje izmijenjeno od: ReNNO. 14.10.2007. u 21:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Samo neznam kako tebi ne radi, možda je do memorije, a ne do ploče. Na mojim DS4-akama (965 i P35) dotična memorija se palila sa 1.8v bez problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Baš čudno, nije do moje ploče. Evo došla Abitica i isto prepozna 1.8V i nece da boota, na display-u piše C 1 što znaci da je problem do memorije. Tri matične i nijedna nece da boota sa ovim ramima. Moguce da me je takav ram potrefio, inace ram je zvjer, da se overclockat preko 1000MHZ na 4-4-4-12. Moram negdje jeftino uzeti 512MB DDR2 rama koji je u stanju da boota sa 1.8V, samo ako se sta desi da mogu bootat u BIOS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
To je meni sve nešto mutno, kako se ne želi upaliti na 1.8v, nemoguće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
A problem je sto je memorija vrlo izdrzljiva, da se clockat ko looda, e sad da je neispravna neznam, prije bi bilo nekompaktibilna. Mozda su me nekakvi deseti moduli zapali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
|
Memorija jest dobra i to ''što je izdržljiva'' sigurno nije problem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
kužim, ali na defaultu ploče, sve na auto ( na 3 ploče kažeš ) trebala bi raditi po spd-u. imho, nema tu puno priče. sada, ako tebi paše da imaš odličan clock, a da ne radi na defaultnom naponu makar radi ulaza u bios, to je drugi problem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, memorija bi trebala raditi sa nekim sigurnim postavkama. Recimo moji Geil RAM-i po def.-u rade na 5-5-5-15 ja mislim ![]() I ja se priključujem mišljenjima drugih, da je RAM nesipravan...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Baš čudan ram Moram postaviti minimalno 2.3V da bi bootao, ali na istoj voltaži se da clockat preko 1000MHz uz 4-4-4-12... Nabavih za 20KM 512MB nekog Elixir rama, boota na 1.8V a i moguce ga je postaviti na 2.3V , tako da nece biti problem što ballistixi nece da bootaju na 1.8V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ali pazi na to da će Ballistixi možda s vremenom zahtjevati sve više i više napone da uopće bootaju. A što viši napon daješ, to budu i prije crknuli...I jedan dan samo crnilo, bez obzira koji napon postavio. Možda su čipovi oštećeni, jer visok napon (i struja) mogu izbiti atome iz kristalne rešetke. A jedan od simptoma toga je da treba iznimno visok napon da uopće startaju.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|