|
![]() |
#1 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Northwood ili Prescott
Imam pitanje vezano za socket.478 procesore. Da li je bolji P4 2,8 Northwood ili p4 2,8 Prescott. Mislim da je Prescott bolji ali nisam siguran koja je razlika između te dvije jezgre? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Sa HT-om ili bez HT-a procevi? I ima li Northwood HT? A Prescott? Ako oboje imaju HT ili nemaju, Prescott je bolji odabir, ipak ima 512 kb L2 keša više (što svakako nije loše, čak dapače, na NetBurst tj. Pentium 4 procesorima jako poželjno). E sad, ako je Prescott jedna od prvih revizija koja se svinjski grijala - onda više nije toliko dobar.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ak se ne varam, nema 2,8 prescotta sa 533FSB i bez HT. Inace, ta razlika u performansama izmedu jezgri je jako mala. Negdje u korist prescott jezgre, negdje u korist northwooda. Uglavnom, vidi se samo u benchmarcima, ne prilikom normalnog koristenja. Dalje, prescott se nesto bolje OC-a, ali se i dosta vise grije. Osobno imah 2,4C northwooda i 3.0C northwooda. Prvi je isao negdje do 3,7 kod kolege Rocky-ja, a kod mene je 3.0 radio na 3.75GHz, bez dizanja voltaze. Osobno pucao bih na northwood jezgru. ![]()
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
EDIT: nije čovjek napomenuo 533 MHz BUS? Ako su u pitanju 533, onda nema, ako su u pitanju 800 MHz - onda ih ima podosta.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
_HZTK_
|
ja imam intel pentium 4 ht inside, prescott 2,8 ghz 800mhz fsb-a, chache: level2= 1024kbytes. Sad ce mi ubrzo doci još jedan samo je northwood pa zato pitam što cu stavit u bitniju konfriguraciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja bi rađe išao na northwooda..pogotovo ako je ovaj od 800..može se složiti jako lijep clock.
![]() |
#7 |
_HZTK_
|
hm problem je što imam neku ploču intel d865 perl, mislim da s nje ne mogu klokat, pa tko zna može mi reć može li se? I da neotvaram novi post zanimalo bi me jer imam dvije ploče na socket 478, ovu intelovu gore navedenu i još asusovu p4s800-mx. Zanima me koje mi je bolje stavit u moju glavnu konfriguraciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inače Northwood ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
U svakom slučaju bolja je Intel ploča zbog chipseta, na Intelici je 865P chipset, a na Asusici je SIS koji i nije baš tako sjajan.... Prema ovome tu http://www.internetnews.com/dev-news...le.php/3070231, moguće je clockat iz Windowsa pomoću aplikacije "Intel Desktop Control Center", sad dal u praksi to radi, nebih znao ... U biosu je moguće pomoću Burn-in opcije dić FSB za samo 4%.. A možeš probati i sa ClockGen-om ili SoftFSB-om... EDIT: ....vidim da me Baja pretekao.......... Zadnje izmijenjeno od: Disconnected. 17.10.2007. u 20:47. Razlog: update |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
_HZTK_
|
hvala vam na informacijama, u glavnu konf ide intelica i Northwood. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
_HZTK_
|
Evo slikao sam u cpu-z slike oba dva moja procesora pa da vam je lakše reći završnu riječ: http://img91.imageshack.us/my.php?image=91072608ye8.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=intelp4ay7.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
_HZTK_
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
Ajde mi ti natjeraj Northwooda na 4 GHz. Prescott se puno bolje oc-a od Northwooda + 512 kb L2 cachea za više nije za odbaciti kod NetBursta. ![]() Manji proizvodni proces = viši taktovi. Na Abit AI7 sam ja svog Northwooda uspio natjerati na 4 GHz (1.85V) ali od dizanja Win ništa. Dok je sa Prescottom to sasvim realno, sa normalnim naponima. Dokaži mi suprotno, da se Northwood bolje OC-a. Kažem, pitanje je li prva revizija ili neki stariji...Stariji nisu imali toliko problema. Istina da se grije manje Northwood. Ali smatram da pretjerujete sa "pregrijavanjem". Taj Northwood ima TDP od 70W a Presky 89W. Sa nekim dobrim hladnjakom, problema nema. Samim dizanjem FSB-a nema dizanja temperatura? Svakom procesoru se povećava temperatura povećanjem takta. Mom se Northwoodu temp. dizala do 3°C povećanjem frekvencije (mislim da je u pitanju bilo 500-600 MHz više). Temp. raste bez obzira da li je Northwood, Prescott, Venice ili Conroe. Preskyu zamjeram samo nešto više zagrijavanje. Sad...ti odluči što više voliš. P4P800-X..hmmm...sa njom sa Northwooda uspio potjerati na max. 3.5-3.6 GHz. Probaj sa Prescottom, ako ga uspiješ natjerati na više stabilno, ostavi Preskija.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
_HZTK_
|
ok, kad mi stigne ploča onda ću ga oc-at. Stavio sam u komp sada oba dva moja procesora, prvo presscota pa onda northwooda. Hladio sam oba dva sa istim coolerom( intel box cooler ). Temperatura kod northwooda bila je puno niža. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium moderator
|
Koliko °C? BTW ta Asusica "laže", pa dodaj svakom +10°C u loadu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
_HZTK_
|
I pitanje još u vezi ploča da ne otvaram novu temu. Zanima me koja je bolja ploča MBO ASROCK P4i65G ili asus p4p800-x. I zanimalo bi me mogu li igdje nabavit ploče abit IC7 / AI7. Zanimalo bi me klokanje za onog presscota ili nortwooda. Pa me zanima malo o pločama kako koja diše na overclocku. I možete li mi malo detaljnije opisati asus p4p800-x jer trenutno sam tu naručio pa me zanima kako ce mi ona biti pri overclocku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Abitice AI7/IC7[MAX3] se znaju cesto nac na HG Srot aukciji i to dosta solidne, cak nekad budu gotovo nove. Uglavnom gledaj da je chipset i875 ili i865PE i to na Abit ili Asus plocama po mogucnosti ako hoces OC kod P4, sve ostalo je shrott. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nisam ih vec neko vrijeme vidio, zadnje kad sam ih vidio je bilo prije jedno pola godine, uzeo sam bio cini mi se 3 komada onda ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
Abit svakako. Imao sam AI7 (slična stvar) i P4P800-X. Abitica je miljama bolja ploča.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|