|
![]() |
#1 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
AN7 i King 433
Kupih u Linksu još 512 MB RAM-a, tek toliko da se najde. I tak dojdem doma i pogledam - 2 x256 i 1x512. I ja to ko zadnji bijednik ubacim unutra i moš mislit što je proradilo. Ploča tuli, blica, POST kodovi se izmjenjuju ko ludi. Niš, malo pomalo đoranjem stikova dođem do zaključka da koji god stavim u 3 slot-sistem se ne želi bootati. Na kraju cijele balade ak se neko odluči za takav pothvat, redosljed je sljedeći. I BTW, u Linksu su mi rekli da su i oni pokušavali s Kingom i AN7 i da to nebu delalo pa je ovo i za njih.... Prvo pukneš u 1 slot 256 mb, zbootaš ga, NAMJESTITE bilo koje postavke osim AUTO, latencije na expert. Nakon toga drugi stik od 512 u 2 slot, bootanje pa shut down i fajnali treći stik od 256 MB u 3 slot, bootanje i gotovo. Vjerujete mi, isprobao sam sve ostale kombinacije i NE RADE ili barem nezadovoljavajuče. Sad veselo kuca ta kombinacija u dual chanelu na 430 Mhz, 2.5 3 3 11 bez imalo problemčića. Over&aut ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
da li se taj problem pojavljuje samo kod kombinacije 2*256 + 1*512MB? ja imam 3*256MB i sve je proradilo bez ikakvih problema
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
|
Očito samo kod 2×256 i 1×512
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Nadam se da je to sam kod AN7 ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
Racimo, na NF7 mi je bez beda radilo 2x256 samsunga i 1x256 kinga, u svim mogučim kombinacijama (imao sam u igri 2x256 Kinga, 2x256 samsunga). Na AN7, kad sam prvi put ubacio 2x256 kinga, nije radilo nego sam morao šetati po slotovima, pa na kraju jednu po jednu ubacivati. Tip u Linksu, serviser mi je rekao da na svim AN7 ima problema s kingom 433 i kingom 400. Obje ih mora dizati na 333 pa onda štelati, ak hoče da se boota. Neznam, ili je stvar u ploči (a tak mi se čini) ili je stavr u memoriji, ili pomalo odo oboje (što je podosta vjerojatno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Headbangig Grunf!
|
Prije do AN7 isključivo, tko ti kriv kad se moraš penisati! ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Stvar je do AN7 i to sigurno. Kod mene se desava da kada zelim ici u BIOS na one opcije gdje rihtam memoriju i bas kad stisnem da ude pojavi se samo 2-3 opcije i zblokira se. Znaci moze biti da se ne vole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
da ima dosta bug-ova i zato sam si kupil NF7-S (v-2.0) . :-) ! A mene je patilo za dual chanal, stavim keksice u dim 1 i 2 , i nisu htjeli delati kao dual chanal ! I negdje procitam u upstvima da moram staviti u dim 2 i 3! i naravno onda su delali u dulal chanal! :burn: a svast ...
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni na NF7-S dela dual-chanell ak je memorija u utorima 1 i 3 ili 2 i 3. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
Bitno je da je 3 utor popunjen, On je ogovoran za Dual Chanell
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stane
|
da to sam skuzio nakon sat vremena drkanja! EVO sada sam oc svoj pc RADi na 2342 MHZ (11*213, 1.85V)! sasvim solidno i ide jos .... a temp mi je 30 mainboard i cpu 45! Sta kazete na to?
![]() |
#13 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Pa zadovoljavajuce, probaj ga stavit na 2400Mhz sa 1.9V naponom i tak imas vodeno pa te temp nebude zabrinjavala. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Stane
|
SAm mi reci kak da stavim sliku? SAda cu za koji tren nesta postati (odite na overclocing)! PA ce te vidjeti!
![]() |
#15 |
Stane
|
snasao sam se skuzio, odite na oc forum!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|