|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
x1950pro agp CoD2 dx7 problem
Pozdrav. Odlučio sam zamijeniti svoju staru 6600td tdh novom Sapphire x1950pro 512mb. Nisam se obazirao na upozorenja ostalih kako je ta kartica prejaka za moje računalo je ne igram igrice, bitno mi je jedino da mi Call of Duty 2 radi na 125 fps-a u directX7 1024x768 bez ikakvih detalja. Mislio sam, ta ne može raditi lošije od ove stare, može biti samo bolje. Upiknuo sam nadobudno novu grafu i pokrenu CoD2 kad ono banana. FPS mi pada na 60 i manje!!! Dok sam solo vrti se oko 120-125 al čim mi neko skoči ispred, pada drastično i ja sam naravno mrtav ![]() Ok rekoh, možda je problem zbog prelaska s nVidije na ati-a pa sam formatirao disk, ponovo sve instalirao, ništa ![]() ![]() Pa sam danas otišao kod frenda i probo kod njega...isto, tako da sam isključio mogučnost problema moje konfiguracije. FPS isto pada ko i kod mene. Grafička radi solidno na dx9 no ni sam ne znam koliko solidno bi trebala radit. Nemam iskustva sa dx9. Znam jedino da u dx7 radi puno lošije nego stara, i to na istom stroju, što je gotovo nemoguće. Što da radim? Dali sam propustio nešto podesiti? Dali se itko susreo s ovim problemom? Mislite li da je kartica neispravna? Ako i je kako ću to reć na servisu, tip će ju stavit, upalit komp i reć " evo radi". Dali je moguće da je dx7 zanemaren? Pada mi na pamet jedino prodat ju ispod cijene ( a tek sam ju kupio ![]() Evo i konfe: Matična: Abit AN7 nVidija nForce 2 Ultra 400 (5 PCI, AGP, 3 DIMM, LAN, IEEE-1394) Procesor: Athlon mobilni barton socket A, 2500@3200 ( sa 1800 na 2200 Mhz, 11x200) CPU hladnjak: Scythe KATANA Cu Ram: SuperTalent CL 2, 1024mb (2 x 512 dual channel) Grafička: Leadtek A6600TD TDH (AGP) 300/500@450/578 VGA cooler: Zalman VF700-cu Zvučna: Creative Labs Live! Player 1024 Napajanje: Fortron Blue Storm 400W Tvrdi disk: Seagate sata II 320Gb 16mb cache, Seagate DiamondMax Plus 9 80Gb sata II Monitor: Dell E173FP 17˝ LCD
Ibanez JS 100, Engl Screamer 50 Combo, Korg ToneWorks AX1000G Zadnje izmijenjeno od: Jester. 12.10.2007. u 15:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Imam gotovo isti problem. Razlika je da sam prije imao 9600pro a sada imam x1950pro isto me muci FPS u COD2 (nekad pada do 40-50) nikad nije tocno 125 uvijek varira. Konfiguracija je: Celeron 2.53@3.42 DDR 1GB kingmax Napajanje 400W noname ![]() Grafa x1950pro Matična: Gigabyte 8IPE100G Ako trebate još koji podatak samo pitajte. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
|
Napajanje vam sigurno nije problem, pro i gt verzije troše malo struje za razliku od xt. Ali kao prvo 50-60 frejmova je super. Ljudsko oko primjeti tek ispod 23 frejma sad ne znam što vas mući. A ako mislite da imate problema a mislite ić na garanciju izvrtite 3dmarkove i ako tamo ne radi onda možete reklamirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sa tom grafickom mora ici barem 250 FPS, ali to nije toliko vazno. Imas 125 fps i odjednom padne na 50 i tako stalno pa lagga (steka) tu je problem. Imao sam prije 9600pro i bilo je sa njom stalno 125 fps nije variralo. Ovdje definitivno nesto nije u redu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ajte vi radije sebi provjerite ping. Ja sam svojom X800 pro mogu bez ikakvih problema igrati na stock bartonu 2500. 'Štekanje' radi grafičke na 60 fps ![]() PS: Možemo se mijenjat za grafe uz neku manju nadoplatu ako već misliš prodat ispod cijene jer s mojom radi dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma ping je odlican. Slovenski server (vecinom igramo na njima) ping oko 40-50 prosjek. Stvarno je problem u kompu a ne u serverima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Od 30 fps na dalje je igrivo. Iznad 60 se smatra odličnim. Connection interrupted nema veze s grafikom. Kao što sam prijevod kaže, radi nečeg je pukla veza sa serverom. Pročitajte malo ovo: http://forums.filefront.com/cod2-pro...te-7800gt.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Generic, očito ima veze jer pri velikoj varijaciji igra na tren zalagira, no to ni nije predmet rasprave.
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Kakvu vezu na net koristite? Dal koristite wireless? I opet vam kažem, lag nema veze s grafikom (ako je fps iznad 30) nego s pingom koji u zadnje vrijeme na t-comu jako skače. PS: Jester, probaj igrati s DX9 renderiranjem pa napiši koliko fps-a dobivaš pa da vidimo što se zbiva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Kao što sam rekao ping je odličan. T-com ADSL 2Mbit ping mi je 40 do max 50 problem je u samoj grafici. Znam frendove koji sa slabijom grafickom imaju puno bolji FPs (preko 250) i stalno im je na miru, a nama nejde dalje od 125 i stalno oscilira. Mreža za internet definitivno nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Uostalom pogledajte ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=54940&page=5 E sad ako hoćete i dalje mijenjat grafičke, ako prodajete po povlaštenoj tarifi, tu sam. Sretno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Sjecam se i ja jos te skolske fore sa ljudskim okom i 24 slicice, ali zaboravljate da se to uglavnom misli na filmove gdje ima motion blur. Kod igara to nije slucaj, vecina ih nema, ili one koje imaju to lose ispadne. Ti ne vidis pojedinacnu slicicu na 23 fpsa u igrama, ali igrivost pati i definitivno stvar je puno ugodnija sa 60+fpsa. Ja obicno ukljucim vsync u igrama tako da ide do 60 fpsa (zbog lcd-a) i ako monitor ne moze vise od 60 puta u sekundi to mi i vrijedi za igre. A i shearing je naporan. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
S dx9 ide oko 60, dobro al ne dovoljno dobro za mp. Što se tiće ISP-a na Amisu sam, prezadovoljan, pere T-com uvijek za 10-15 manje.
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ja mislio da su ove price da ako nemas preko 200 fps ne mozes biti dobar u MP izumrle jos tamo negdje s Q2 kako samo nisam ovo vidio prije nego sto sam colovao za tu radeonku, odmah bi ponudio da ju jeftino otkupim ili mu dam onu 7600gt pod racun ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|