|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Sep 2007
|
Pomozite neznalici...
Pozdrav, ovako sto se tice overclockinga, to je za mene potpuno novi svijet. Al sad kad imam dobru kantu za to pa bih trebo malo upute, tj bar neki link gdje ima objasnjeno "overclockanje za budale". Ovo je moja kanta: CPU: Intel Core 2 Duo E6850 MBO: Gigabyte P35-DQ6 MEMORY: Kingmax, 6400, 800Mhz - 2GB (2x1GB) GRAPHICS: Gigabyte Nvidia 8600GT 256Mb (Pasivno hlađenje, Silent Pipe II) POWER: 400W (doslo s kucistem neko obicno) HDD: SATA 160Gb, 7200, 8mb OS: Windows Vista Ultimate Eto to je to, sad ja sam pregledavo po forumu al nigdje nisam uspio naci kako ni detaljno clockiranje, znaci objasnjenje sta je sta i tako. Zato bih trebao pomoc oko toga, tj netrebate se muciti objasnjavati nego samo ako nije problem nabaciti neki link il nesto, naravno nemojte da mi kaze netko idi na ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čije kučište imaš? Ako je neki noname, zaboravi OC dok ne kupiš pošteno napajanje. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
Citiraj:
Mode Com mini tower Step 103 LCD, 400 W, micro ATX, LCD, 80mm fan, USB 2.0, audio, 1×cd cover, crno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Kupi si Fortrona 350W iz vemila za 200 kn za svaki slucaj pa onda oc-aj
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Po meni je ovdje nije pitanje kako clockati, nego zašto ?!?! Ako ovaj procesor nije dovoljno jak i treba mu clockanje onda stvarno ne znam kakav je dovoljno dobar. Možda je jedini razlog što bi bio grijeh ne clockati ga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Grijeh bi ti bilo da ti sve odapne jer nemaš kvalitetno napajanje, nit potrebno znanje. Prati malo topice na Overclocking podforumu i pohvatat ćeš to ubrzo. Nije da treba više od par sati da se sve skuži i da riješiš 90% problema kod OC-anja. Imaš par stvari koje moraš znati - FSB, množitelj procesora, memorijski djelitelj, latencije memorije, kada i koje/koliko podizati napone te puno testiranja stabilnosti. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu.../oc-guide.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|