|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Koju graficku karticu do 350 kn uzeti?
S obzirom da bi MBO trebao imati ATI-jev chipset, pretpostavljam da bi bilo preporucljivo uzeti neku ATI graficku. Navodno bi nvidia kartica mogla prouzrociti probleme u ovoj kombinaciji. Zamolio bih da ako netko ima iskustva u tom smislu da napise par rijeci. Nadalje, kartica naravno ne treba imati vise od 128 MB memorije ( nece biti namijenjena igranju igrica ). Jedini uvijet je da je tiha, tj da ima pasivno hladjenje (!!!), i da opcenito ne stvar probleme u radu racunala. Dakle trazi se puka funkcionalnost, a ne performanse. Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Malo dodaj detalja o socketu i ploci i agp ili pci-e grafa , ako ne treba za igranje onda trazi ati chipset sa int. grafom ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Izostavih bitan detalj -- treba biti pci-e kartica. Socket procesora je 939. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
pci-e do 350 kn a da je pasivna - gigabyte x1550 ( oko 290kn , Vemil ) . ili 2400pro , powercolor nije pasivna , kao ni gigabyte , a kod sapphirea postoje i pasivni i aktivni a cijenom su malo preko 350kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: electric_dreams. 08.10.2007. u 19:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Wow, sveli smo izbor na stotinjak kartica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Evo ovak: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3429 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3835 nije pasivka http://www.diskont24.com/product.php...&cat=27&page=2 ova zadnja mi se cini ko najbolja kupnja
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 08.10.2007. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Propali Amigaš
|
Pa izbor je tvoj...a i nije stotinjak, jer ih je dosta preko 350kn ![]() Nisam ja kriv što nemaju ni filtriranje po cijeni...a Nvidiu ne uzimat, high end još i prolazi, ali low end im je oduvijek bio loš, da ne kažem trash Edit: evo prebrojao sam, samo 37 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Hehe, istina, u pravu si, nisu sve u rangu do 350 kn. Zanimljiva i dobrodosla informacija je ova u vezi Nvidie. Ja sam citao negdje da pri izboru treba paziti na chipset MBO-a, tj da ATI(crossfire) ne ide s Nvidiom (SLI), i obrnuto. Ne znam koliko to drzi vodu. Takodjer citao sam da ljudi dosta imaju problema s ATI karticama, driverima itd, u odnosu na Nvidiu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
tebi je netko iz nvidije pogazio pasa? Ili mačku?! Imam u HTPC-u Gainwardovu 7100gs, dakle najniži low-end od nvidije i za sve upotrebe osim igranja je kartica savršena, od mpeg dekodera, tv-outa, malog grijanja, veličine pcb-a (low-profile), kvalitete prikaza na monitoru, driveri šute i rade svoj posao... Znam da je ovo ATI podforum, ali okve spike sa "ovo ti je super (ATI) a ovo ti je smeće (nvidija), mnoge ljude koji žele dobar savjet vode na krivi trag.
![]() |
![]() |
#16 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|