|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
problem s d-linkom i wirellesom
danas sam instalirao onaj wirelles router d-linkov od t-coma s usb adapterom. stolno racunalo i laptop pokazuju da je signal dobar-vrlo dobar, a jednako su odaljeni od rutera. al problem je sta je veza na laptopu 10x sporija? jel zna tko mozda zasto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ljudi naučite već jednom da prilikom postavljanja ovakvih pitanja navedete točne oznake hardware - a i software - a da bi vam se moglo pomoći. Većina (barem) nas nema kristalnu kuglu da dozna potreban info. Dakle D-Link WiFi router, koji? DSL-G684T možda? USB adapter, koji? Gdje ga spajaš? Na računalo ili na laptop? Ako laptop ima internu WiFi karticu, koju? Koji je OS na računalu a koji na laptopu? P.S. Smanji slova, dovoljno je vel. 2 bez bolda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
laptop je hp6715b,nov je,router je valjda taj, neda mi se sad provjeravat,umoran sam. uglavnom t-com ga daje besplatno uz obavezu produzenja ugovora na 24 mjeseca... ima vistu business i pcmcia karticu. i skroz je spora veza bez obzira jesam odmah uz router ili 3 sobe dalje i jel je stolni komp u akciji ili nije... a na stolnom kompu (koji ima XP) veza je skroz normalna,a spojen je preko usb adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Vista kažeš?. Za početak probaj u mrežnim postavkama za bežičnu na laptopu podesi da koristi TCP/IP v4 a isključi v6 i QoS pa vidi kakva je promjena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
odjednom mi je brzina na laptopu postalo normalna... jucer ujutro je bilo sporo i onda odjednom ubrzanje, danas ga upalim i opet radi normalno. nisam nikakve mrezne postavke posebno namjestao. a za ovaj TCP/IP v6 mi piše ograničeno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|