|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Dal šta vrijedi X1050?
Prema nekim naznakama uskoro bi ova moja konfa trebala zaživiti u firmi kao poslovni komp, pa sam odlučio da bi sve ostalo ovak kak je sam bi grafu mijenjao za neku AGP-ovku koja bi bar Aero mogla pokrenut. Zapravo će joj to biti i najveći doseg, a od igara samo Bela, Solitare, Šah i slične nezahtjevne gluposti za ubijanje vremena - ukratko: treba mi kvalitetan prikaz za rad u Windowsima, za što manje para. Btw, šljakat će u suradnji sa nekim 19'' widescreeonom, tak da u pitanju nisu neke bijesne reze. Za oko mi je zapela ova u Diskontu24. Specifikacije mi se čine čist OK, a cijena je super. Sad me zanima šta iskusniji misle o tom ulaganju i kakve se uopće performanse mogu od te kartice očekivati? Dal bi uopće bila bolja od ove stare Radekice 9200 (ne uzimajući u obzir podršku za DX9)? Nebu valjda Aero štuco na njoj...? Hvala. ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Od 9200 je malo bolja, negdje u rangu sa X300. Bilo kakve igre zaboravi na njoj jer će biti slide show. Aero bi trebao raditi OK.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Vječni Student
|
Ma nikak mi se ne sviđa ta x1050 (s obzirom da je to isti čip kroz 2 generacije), pa sam ipak odlučio dat oko 400-tinjak KN za X1650 Pro ili HD 2400 Pro. X1650 je po performansama dosta jača, ali me zanima koja bi bila bolja u kvaliteti prikaza općenito (uredski rad)? Također vidim da ova HD 2400 jako dobro prikazuje HD Video, što će s vremenom dobro doći. Recimo, ova konfa ne može prikazivati FullHD (1080p) video (štuca do razine negledljivosti), a navodno bi s HD 2400 mogao.... Šta mogu očekivati od X1650 po tom pitanju - jel ima ko iskustva?
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vječni Student
|
![]() |
#9 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
x1050=x300=x550=9600xt..sve je isti gpu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vječni Student
|
Kolko vidim, najjeftiniji 7300gt košta 600KN (AGP), što baš i neće ići. nVidia nema nekih cjenovnih pandana ATI-jevim karticama - X1050 je oko 250KN, dok je X1650 Pro 400-tinjak KN - ne razumijem zašto nVidia ne prodaje pretposljednju generaciju po nekim konkurentnim cijenama, kad su već nove skupe....?
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|