|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
maticna?
Radi se o jednoj socket A konfi (ABIT NF7, 2200+/2800+, 512MB...) Prije nekih mjesec dana je komp poceo bacati poruku "CPU is unworkable or has changed" i nakon par restartova se komp normalno upali...(tada je unutra bio Tbred 1800+) Mislio sam da je procesor pri kraju pa sam uzeo novi (barton 2800+), i jucer kad sam ga stavio, zriktao svu u BIOS-u, save-ao, jednostavno se pri boot-u pojavi crni ekran i maticna pocne svirati (kao neka sirena, visoki pa niski tonovi se ponavljaju bez prestanka). Zakljucio sam da je barton mozda "prejak" za srotno 350W napajanje, no kad sam vratio stari procesor opet maticna tulit pocne i komp se nece bootat... Danas sam donio svoje napajanje i sa oba procesora maticna tuli... Sad ne kuzim, jeli u pitanju maticna ili nesto drugo zeza?? Nazalost nemam niti jednu drugu socket A konfu pa da isprobam sve komponente naizmjenicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako matična tuli, dakle grafička i ram nije. Jer kod oboje kompjuter se upali i ne daje sliku. Napajanje isto daje slično ili razvrti komp ili ga uopće ne upali. A signal sa matične daju samo matična i proc. Ali ja bi možda isto probao drugo napajanje. Imao sam slične probleme sa ledatekicom na kojoj 3 proca sam mjenjao athlone durone... pitaj boga šta i odjednom proradi i radi mjesec dana i isti problem, ne možeš pokrenut nikak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|