|
![]() |
#10441 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Peceni krompir ,pecena koljenica sa pancetom okolo ,malo salatice i (naravno) domaci kruh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10442 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Danas su na Dolcu bile jako lijepe kupine za kupiti, no kad sam dosao doma, bile su brutalno kisele (well, ocekivao sam nesto takvo, ali ovo je bilo way to much za jesti samo). Pa se dosjetih jada, i uzeh dvije mekse banane, narezah ih na ploskice, pa slagah u zdjelicu red banana, red kupina, da bih na kraju sve prelio s cvijetnim medom koji se ne uzima od peluda ili nektra, nego od biljnih usi (???, WTF, uglavnom, nije sladak kao "obican" med a jako je ukusan) i ostavio petnejstak minuta u skrinji. Njjaaaam! ![]()
![]() |
![]() |
#10444 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ajde napokon da i Buljimir iskusi čari gravitacije. Jedi, Buljo, jedi ![]() @ jelc: Prihvaćam poraz na papiru. Revanš će biti sladak i u moju korist. Nemre mene Vuco pobijediti izvan kategorije 3d marka i super pija ![]() Kaj jedem? Kavu... Jučer sam jela fensi dalmatinski pršut zamotan na štapiće, račiće s jajima i kruščićima, Henessy i Courvoisier. ownd. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10445 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10446 | ||
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
E moj Bubba, pa i one kupine koje kupiš u rasadniku i odgojiš doma su kisele...gdje neće ove sa placa... E-ve-ntu-alno zapizdit u Histriu i obunarit one lokacije gdje je prije išla pruga ![]() Citiraj:
Na sljedećim Žderama samo 0.5l ![]()
![]() |
![]() |
#10447 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo došo doma ![]() Uff bili pohana teletina, krumpir sa peršinom, pohani šampinjoni, zelena salata, i najbolje od svega najbolja bakina goveđa juha. I nakon toga kaže baka da nema kolača i donese mi raffaello onaj veliki od 200g ![]() Ostao je jedan komad (morao sam curi ostavit ![]() P.S. Počeo sam se pitat di to sve stane u mene ![]() EDIT: Jelc zaš se ne uvede teška kategorija, samo Q-pack ![]()
![]() |
#10449 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
M e d lj i k a: Medljika je manje ili više slatka izlučevina štitastih i drugih biljnih vaši, koje se hrane biljnim sokovima raznog rastinja. Na izabranom mjestu mladara ili lišća, vaš zabada radilicu do biljnih sokova, koji pod dejstvom osmotskog pritiska prodiru u tijelo vaši. Sok se prerađuje u bjelančevine koje služe vašima za vlastitu ishranu i idu kroz želudac, a veći dio biljnih sokova prerađen u filternim komorama mjenja sadržaj šećera. Probavni fermenti vaši mogu neke šećere razgrađivati, a sposobni su razgrađivati i nove više vrste šećera. Tako n.p.r. hemijskom analizom utvrđeno je u hrastovom soku 4% šećera melecitoze, a u hrastovoj medljici (po Mičelu metodom Garbaha) utvrđeno je 44,3% šećera melecitoze. Kako su fermenti kod raznih vrsta vaši različiti, to i sastav medljike koju izlučuju, može biti različit i na istoj biljci. Oplemenjena u filternim komorama medljika se odvodi kroz analni otvor u vidu bistrih kapljica i gomila na biljci ili pada na zemlju ili travu. Isparavanjem vode kapi medljike postaju tamnije i sa većim postotkom šećera koje pčele (i drugi insekti) unose u staništa i prerađuju u med medljikovac. Medljika može biti vanredno bogata, naročito u julu, augustu i septembru za vrijeme sušnih ljeta. Na hrastu i vrbi može u nekim godinama biti medljike i za dva vrcanja. Pored Timoka bilo je godina kada su pčele krajem ljeta, za vrijeme vedrih dana i noći i pri punom mjesecu izletale i noću donoseći medljiku sa vrba, i punile košnicu medom medljikovcem. Ak' ti izrastu rilca i nogice, nemoj se preveč čuditi... ![]()
![]() |
![]() |
#10450 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Samo da se nadovežem: Med medljike nastaje sakupljanjem soka lisnih uši i za razliku od drugih vrsti ne nastaje od peludi i nektara. Medljika ili medena rosa je slatki sok koji se javlja u povoljnim vremenskim uvjetima na crnogoričnom i bjelogoričnom drveću ali je susrećemo i na poljoprivrednim kulturama, ukrasnom bilju i raznim vrstama korova. Pčele uzimaju taj sok koji proizvode biljne uši uzimaju iz bilja najčešće hrasta, vrbe i crnogoričnog drveća, i svojim probavnim traktom ga pretvaraju u med. Takav med tamne boje sadrži više minerala i glukoze pa kristalizira vrlo brzo. Med medljike u raznim se zemljama različito cijeni. Dok u pojedinim zemljama med medljike stavljaju na prvo mijesto u drugim više cijene nektarni med. U pčelarstvu se med medljike ukoliko ga ima vadi iz košnica i nadomješta sa laganijim vrstama, jer pčele zbog samog njegova sastava i brze kristalizacije teško prezimljavaju. Med medljikovac (šumski med) Prema porijeklu medljikovac potječe od crnogoričnog (jela, smreka, bor, ariš) i bjelogoričnog (hrast, bukva, lipa) bilja. Medljika je proizvod kukaca iz reda jednakokrilaca (Homoptera), od kojih su za pčelarstvo najznačajnije lisne i štitaste uši. U odnosu na nektarni med medjikovac ima veći obojanost, te veći sadržaj mineralnih tvari. Najznačajnije vrste meda medljikovca • Jelov medljikovac je tamno sive do smeđe boje s tamno zelenoim nijansom. Miris mu je srednje intenzivan, karakterističan po smoli, sladu i mljijeku u prahu. Mednu rosu skupljaju lisne uši roda Cinara. Najznačajnija područja pod jelom su Gorski Kotar, Velike i Male Kapele. • Smrekov medljikovac je tamno jantarne boje sa crvenkastom nijansom, intenzivnog mirisa po smoli, podsjeća na sirup i biljne bombone. Rosu skupljaju štitaste uši roda Physokermes. Najveće smrekove šume nalaze se u Gorskom Kotaru. • Medljikovac od medećeg cvrčka (Metcalfa pruinosa Say) je mutno smeđe boje, ponekad skoro crn. Okusom podsjeća na suho voće i melasu, slabo je izražene slatkoće i dugo zadržava okus u ustima. Ova vrsta medljikovca je karakteristična za Istru. • Hrastov medljikovac je tamnocrvenkaste boje, gust i rastezljiv, oporog je okusa i pali u grlu. Medljiku na hrastu proizvode i lisne i štitaste uši. Najpoznatija područja pod hrastovim šumama su u Slavoniji.
![]() |
#10451 |
Super Moderators
|
![]() |
#10452 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovih dana se kod mene na vixi pekla rakija, brale gljive, lokala piva i zderala mesina ![]() ![]() http://fodi.frubar.net/files/153420E...8AB2976C8F.jpg http://fodi.frubar.net/files/48C94F6...ADBA47644C.jpg http://fodi.frubar.net/files/B0C5378...FC7D508441.jpg http://fodi.frubar.net/files/7153874...E7793D7287.jpg I moj friski ljubimac (lijevi) ![]() http://fodi.frubar.net/files/63BC08A...0A3E26DC89.jpg
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10453 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Vecera:Mesni narezak u konzervi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10454 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Ja sam jel sir, vrhnje, kulen, cesnjak, kobase, spek. Domace je domace! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10455 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10456 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() |
#10459 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Lol sad vidio, tnx ![]() EDIT: AMD šta to piješ ![]() ![]() http://my.opera.com/Amdejac/albums/s...icture=5316303
![]() |
#10461 |
Super Moderators
|
Danas smo dobili hrpu kestenja...sad si gruntamo kako ih napravit. Ručak-juha i ostatak pečene lopatice.
![]() |
#10462 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jelc..ak ne znaš kaj bi s kestenjem daj ih meni ![]() hint...treba ti drva...par cigli..i veliki limeni pleh koji nije ravan nego ima podignute rubove zaplis vatru..stavis pleh gore..baci kestenje gore i lagano ih speces ![]() eto ga ![]() ja sam danas za gablec ubio burek, jogurt i listnato od sira |
![]() |
![]() |
![]() |
#10463 |
Super Moderators
|
Već je žena ubila kilicu kuhanih...ja sam maznuo kojeg... Sutra su pečeni ![]()
![]() |
#10464 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Uffff, sad doshao sa roshtilja, jeo samo pljeskavice koje stric radi. Cudo od pljeskavica, za prste polizat, tako nes dobro duuugo nisam jeo. Bio i zippo. Jos mu sline cure ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10465 |
Super Moderators
|
Danas pečeni kesteni ![]()
![]() |
#10467 |
Super Moderators
|
Ne znam ti za Konzum-nama je donjela frendica cijeli hamper iz zigorja... ![]()
![]() |
#10470 |
Super Moderators
|
Danas smo Tor i ja odgmiljili van i ubili po porciju prženih glavonožaca, tartar i pomfač ![]() Žalibože kaj je to sve moralo zaplivat u produženoj Fanti ![]() Još sam naručio i dostavio pizzu ženi, baš sam dobar danas ![]()
![]() |
|
|