|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Spajanje 2 AP-a
Kako bezicno umreziti Gigaset SE515dsl i Buffalo G54S+CanyonWF511, tako da Buffalo samo pojacava signal izmedu Gigaseta i Canyon kartice? Molim pomozite hitno je !!! Hvala!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Podesi Buffalo WHR-G54S u WDS modu rada |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
stavio sam ga u wds mode ali opet nece da radi.kako da znam jeli salje signal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
I mene muči ista stvar... Mislim, ne znam kak da stavim taj WDS. Ja ga uključim, ali brijem da to mora bit posebni wds uređaj, jer AP baš traži wds uređaj... Ili se možda varam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Citiraj:
Otvori web konfig od SE555 pa izaberi Status - Wireless Network Zapiši na papir Mac Adress, Repeter (WDS) - Status treba biti Enable, ako nije otvori Adwanced Stettings - Wireless - Repeter (WDS) uključi sa On, Iza ovoga treba Save i Reboot. Također predlažem da na SE555 set IP adresa za DHCP "skratiš" na od 192.168.1.100 do 192.168.1.150 i upiši DNS servere svoga ISP - a (vidi Sticky), iza ovoga Save & Reboot. Prebaci prekidač sa Auto na BRI na uređaju. Privremeno se spoji žično na WHR-G54S. Otvori web konfig (ako je prekidač već na BRI onda je IP:192.168.11.100). Promjeni kroz konfig tu IP adresu da bude odma u nizu iza SE555 (ako je SE555 na 192.168.1.1 onda stavi 192.168.1.2). Promjeni niz adresa koje dodjeljuje DHCP server na od 192.168.1.151 do 192.168.1.200. Nastavi po manualu (str. 69). Trebaš upisat MAC Adresu koju si gore zapisao na papir (Add). Uključi "redak" sa Enable + Apply + Reboot. Kad se ponovo "probudi" odaberi Managment - System Info - Wireless, provjeri da u redu piše MAC adresa koju si prije unio. Izaberi Logout link, zatvori IE. Pokreni ponovo IE, odaberi Advanced - Wireless bridge (WDS). Uključi (Enable) WDS funkciju i pritisni Set botun. U manualu ne piše, ali ja bih i ovdje odabrao Save & Reboot. To bi sad trebalo "šljakati". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam mu prijatelj. Ovo ne radi i Bufalo uopće nema neke opcije (dhcp server). Ima li još kakav prijedlog. Bufalo je totalno tvrdoglav i ne sluša ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Druga opcija je ubacivanje drugog firmware - a. Ja neodgovaram za posljedice ako postupak ne napraviš uspješno i ap ostane u blokiranom stanju!. Samo prenosim informaciju s neta. Jedna opcija je DD-WRT. Primjer drugi sa dodatnim linkovima i opisom postupka (isto DD-WRT). Druga opcija samo ovog puta sa OpenWrt i opisom "moda" dodavanja serijskog porta i čitačem SD-MMC kartica. Mogućnosti pojedinog firmware - a provjeri na početnim stranicama pojedinih verzija. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 02.10.2007. u 22:48. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|