Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2007., 20:44   #1
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Kako ubrzati Vistu

Nisam primjetio da je postavljeno slicno pitanje... Pa dali neko zna koje procese ugasit, sta napravit da brze radi... osim gasenja aero sucelja... Moj komp je CtD 3.0ghz, 4gb, 8800gtx i poprilicno se zna vuc... Otpakiravanje troduplo sporije neg na xp, media player - dok malo premotavas po pjesmi treba vremena da se ucita, i sveukupno puno sporije.... Pa imali tu pomoci sa iskljucivanjem nepotrebnih pizdarija ili je Vista jednostavno jako zahtjevna
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 21:07   #2
Hazzard
Premium
Moj komp

Hazzard's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
imas na netu program Vista Manager, skini najnoviju verziju... imas puno opcija ta podesavanje, ubrzavanje i sl. za vistu nesto na foru tuneUp-a ali napravljeno samo za vistu (ima x64 i x86 verzija)

samo u programu ne diraj opciju za modificiranje TCP-IP connection (ta opcija prosiruje max_net_halfopen na 99999, sto rezultira ubrzanjem torrenta na visti, tj. modificira tcpip.sys)
mozes ju bez opasnosti koristiti samo ako nemas instalirane KB932596 i KB938979 update jer oni isto modificiraju tcpip.sys = rezultat neces moci bootati vise vistu s tim postavkama...
morat ces riperati vistu preko dvd-a i opet ces biti na pocetku

ja imam verziju 1.2.2 ako nadjes noviju verziju provijeri da li je prilagodena za modificiranje tcpip.sys fajla poslje gore navedena 2 zla updatea...da nebi bilo nismo znali...
Hazzard je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2007., 21:13   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Nisam primjetio da je postavljeno slicno pitanje... Pa dali neko zna koje procese ugasit, sta napravit da brze radi... osim gasenja aero sucelja... Moj komp je CtD 3.0ghz, 4gb, 8800gtx i poprilicno se zna vuc... Otpakiravanje troduplo sporije neg na xp, media player - dok malo premotavas po pjesmi treba vremena da se ucita, i sveukupno puno sporije.... Pa imali tu pomoci sa iskljucivanjem nepotrebnih pizdarija ili je Vista jednostavno jako zahtjevna
Kako ubrzati Vistu? Vrlo jednostavno. Uzmes jedan Vista pakung, popnes se, recimo, ovdje, i uz malo srece, dok se ne raspizdi o pod, Vista ce ti se ubrzati na ~43 km/h.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 21:15   #4
Hazzard
Premium
Moj komp

Hazzard's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Hazzard je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 21:34   #5
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Kako ubrzati Vistu? Vrlo jednostavno. Uzmes jedan Vista pakung, popnes se, recimo, ovdje, i uz malo srece, dok se ne raspizdi o pod, Vista ce ti se ubrzati na ~43 km/h.
Istina, ovo radi. Samo sto je meni islo na 42 km/h Vjerojatno zbog loše parice! Ako ti baš nužno ne treba vista (neke igre npr. Halo 2) vrati se na XP.
pipe je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 21:49   #6
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Bas budem skinuo taj programcic, tnx!

A kaj se tice bacanja viste... mogu jedino bacit cijeli komp posto imam samo image od nje, pa ce njeno ubrzanje stat na vjerojatnih 100kmh, al to nebi htio... Vistu sam instaliro najvise zbog novih igri... a ovih par dx10 naslova vec igram tak da nema povratka na xp
Staro 29.09.2007., 22:12   #7
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Prvo uzmi program vlite. Ubaci svoj originalni dvd i pogledaj što možeš izbacit modificirat itd. Dosta toga se može sredit , rezultat spržiš na prazni dvd ( koji ti je s legalne strane backup da me moderi ne srede ) e sad kad si to ubacio , instaliraj svježi win. Nakon instalacije svih drivera itd. uđi uuuuuu msconfig i iz startup izbornika izbaci sve što se pokreće a što znaš da ti ne treba. Sada uđi u services.msc i tamo sve servise koje vidiš da možeš također izbaci , a za sumnjive ih stavi kao manual umjesto disabled. Dalje instaliraj gore spomenuti vista manager, i posebno obrati pozornost na funkciju izbacivanja hibernate mogučnosti koja ti uštedi pokoji gigabaj prostara i nešto performansi itd.... ima tu jako puno toga sve pomalo pogledaj stvarno možeš dosta ubrzat. Sad kako sam zaboravio napomenit vrati se u services.msc i disablaj one servise tipa event view blabla i sve monitore performanse jer samo usporavaju.... ako imaš quick time itd pogledaj da ti se njihovi servisi ne dižu s windowsima..... i takve sitnice ima ih miljunčić. Kad si sve stavio kako treba skini i instaliraj ccleaner , on ti dosta smeća briše i održava sustav u odličnoj formi. Preporuka naljepi još spybot search and destroy , spywareblaster, adaware , nod32 bi bio preporuka i zonealarm ko firewall . Skini sve najnovije definicije za njih......
E u vista manageru ima zgodna opcija za skrivene servise koji šalju tvoje podatke microsoftu i klikni da to prekineš ........ defragmentiraj disk.... Ako imaš malo memorije a performanse su ti stvarno loše isključi aero......
S vlite preporučam izbaci između ostalog help file koji ionako nikad nije pomogo.....I oprosti na gramatici ovo sam na brzinu sklepo .....
Michel je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2007., 23:50   #8
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Hvala na opsirnom odgovoru i trudu! Nadam se da bu i ostalima pomoglo.... bice posla vidim
Staro 01.10.2007., 21:34   #9
Michel
Premium
Moj komp

Michel's Avatar

Datum registracije: May 2004
Hehe nema na čemu :P . Iskreno se nadam da će ti pomoć.
Michel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno