|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Stari problem rijesen ali novi sa MBO i IDE uredajima
Sada problem je sto sve spojim i nista se ne desava, pa sam gledao sto bi moglo biti i kada sam ponovno ukljucivao 24 pin u maticnu skuzio sam da mi se lagano ventilator zavrti. E sada kada ukljucim 24 pin na pola samo doljni dio ukljucen i to lagano mis mi je spojen i opticki je te blica, a taj fan koji mi je spojen na napajanje radi te isto tako i fan od napajanja, drugo nista vidljivo nevidim da radi i komp nemogu paliti nikako. Pokusavao sam kasnije nekako namjesiti i taj gornji dio od 24 pina da radi, ali cujem neko krvckanje onda i cini mi se kao da vidim kratki spoj (znam da ovo nije dobro). Isto sam pokusao i sa drugim napajanjem i isto se desi. Pojma nemam sto da napravim zato molim pomoc!!! Konfa mi je u user info, komp je tek danas dosao iz shopa. Zadnje izmijenjeno od: Sil. 29.09.2007. u 22:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ta druga polovica... jel su na njoj 2 zute 2 crne ili je neka druga kombinacija boja? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Na toj drugoj ima vise kombinacija boja samo fora je da ima to kao dva dijela 20 pinski i na taj od 20 je spojeno jos i 4 extra pa izgleda kao 24. E taj dio sa ta 4 extra kada ga ubacim ne radi uopce. Da napomenem i ovako kako je sada nemogu uopce bootati komp nepokazuje nikakve isgnale osim ovih sto sma vam sada rekao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da taj odvojeni sto sam ga na drugu stranu ustekao ima 2 zute i 2 crne. Pojma nemam kako se clear cmos. Mozes objasniti pls? Btw komp je nov nije bio koristen dijelovi su tek danas dosli i ja sam ga danas sastavio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Istekas komp iz uticnice, izvadis bateriju (zgleda ko kovanica od kune), ostavis ju vani nekih pol minute, vratis nazad i upalis komp. Probaj jos i palit s jednim keksom memorije, premjestat memorije po slotovima, upalit bez diskova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle dešavalo se da su ljudima krivo ožičeni ti konektori na napajanjima pa kad su donjeli novo napajanje doma - 0 bodova ali ako jeprobano s drugim naapajanjem onda to otpada jer šansa da su oba loša je ravna 0 e sad pitanje je dal ti je napajnje dosta jako (ali ako probaš samo sa matičnom,grafom, ramom i procom moralo bi bit svakako) iako ne vidim da pišeš koje je to napajanje x2600 ne troši tako puno struje da ovo nebi radilo... Provjeri dvaput dal si ispravno uštekao sve ti treba, 24 pin u ploču (pazi da je dobro okrenuto) onaj dodatni 4pin u matičnu i 6pinski PCI-e konektor u grafičku i pazi da ne zamjeniš EPS i PCI-e konektore jer nisu baš isti iako postoji opcija da se uštekaju međusobno pa može doći do grešaka... Ako nije to onda je nešto neispravno, vjerojatno matična ili grafa...
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Meni ti to smrdi na loše napajanje... Yelo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Clear CMOS ti je opisan na str. 30 manuala pod točkom 18. Vodi računa da komp bude isključen iz struje dok to radiš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Ovako uspio sam to napraviti 24 pin kabel se trebao samo lagano ugurati unutra a ne do kraja sto je veoma cudno jer ako se samo malo pomakne nista neradi. Znaci sve radi!! Ali sada imam drugi problem imam stari DVD-ROM negdje 3 god. i njega sam htio spojiti na novi komp (to bi mi bio jedini novi dio), ali kada ga spojim neocitava ga dobro, ili mi nece bootati stoji na startu ili mi ga nesto citno ocita ali mi ne ocitava CD unutra. Pojma nemam sto daradim, taj DVD se spaja preko IDE kabla mislio sam mozda kada bi nabavio sata dvd da se to nebi desavalo jer mi nece citati ni stari ide hard drive. Neznam kako bi to rijesio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Da obadvoje je u redu stavljne optika je nam aster IDE kabel je dobro ustekan iu maticnu i u optiku. Porlbme je sto kada mi maticna ocita optiku jednostavno stane zablokira. Slicno se desi kada probam i star hard staviti preko IDE kabela. A kada probam otici u bios pa onda ubaciti optiku ida mi ocita ono ocita ali se bios krene cudno ponasati od plave boje se na dijelovima prebacuje ucrvenu pa nepokazuje neka slova. Mislim da bi trebao probati sa nekom SATA optikom ali frend koji ima takvo sto nije dostupan trenutacno ![]() Svejedno bi opet htio i ovo namjestiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|