|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
OC: Barton 2600+
POzdrav ekipi, nakon dužeg vremena imanja istog, odlučio sam se na OC. Situacija je kako slijedi: Barton 2600+ AXDA2600DKV4D EPOX 8RDAEI (nforce2) Hladnjak Arcic silver 3. Dakle, nakon što su sa starim Thermaltakeom Vulcano 7, temperature bile oko 50 stupnjeva idle, odlučio sam se na novi hladnjak - manje više jedini izbor je taj koji sam i uzeo. Nisam bio zadovoljan s stanjem baze, te sam je pobrusio do visokog sjaja, zadnja gradacija brusnog papira je bila 2000. Pasta je stock, ona što dolazi s coolerom (MX-1). Ploča ima fino podešavanje napona, ali ne i frekvencije. Ili 166 ili 200. Kad stavim na 200, neće ni bilzu windowsa, resetira se skoro odmah. Povećanje napona donosi rezultate, uz napomenu da ono što namještam na ploči i ono što monitor napona pokazuje - nisu iste vrijednosti: Postavke u biosu - izmjerene vrijednost Default - 1.61 V 1.65 - 1.61 (1.63) 1.7 - 1.68 1.725 - 1.69 1.75 -1.72 (ovdje dolazim do windowsa koji rade ok, ali se cpu stability test sruši nakon 5 minuta, UT2003 - isto tako). Dalje dizanje napona: 1.775 - 1.75 (1.76 V) - Stability test se vrtio 8 sati bez problema (preko noći, dalje nisam htio, ostavljati ga bez kontrole u "test" fazi ![]() Memorija: napon dignut na 2.55V (default 2.5), ali mislim da nije trebalo. postavke 8 -4 - 4 3. Temperatura proca: idle 48-49, load 62 -63. Hladnjak na dodir vrlo vruć, što je po meni dobar znak jer znači da preuzima toplinu s procesora. Pitanja: S obzirom na temperaturu (otvoreno kućište), jel to OK ili mu još treba spustiti temperaturu? DA li može raditi na tom naponu? U principu mi se ne investira previše, što odovodi do drugog pitanja: Ima li to smisla, ako još treba kupiti ventlilatore za kućište, bolji cpu hladnjak.. jeftinije me dođe prodaja postojećeg sustava + par sto kn za nešto polovno i imam bolje nego sad? Savjeti, mišljenja? T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Do koliko Mhz-a si dosel? postaj koji test ili slikicu cpuz-a. Koji hladnjak si stavil?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pozdrav, cooler je Arctic cooling, copper silent 3. nisam išao prekko (i jedino) 11.5 x 200 jer ploča ne daje više od 200 (sabirnicu), a procesor je zaključan. T. P.S. postat cu sliku cupu-z-a sutra, danas imam samo one slikane fotoaparatom, napraviti cu screenshot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
mhm, cudna mi je nesto ta epoxica, ja sam bio nekad kad sam imao socket A promijenio oko 7-8 nForce 2 ploca (abit NF7-s, asus A7N8X, gigabyte 7N400-SL, epox 8RDA3I i 8RDA3+, abit AN7, leadtek - ne sjecam se modela, DFI Infinity nF2 Ultra...) i svaka je imala podesavanje FSB-a po 1MHz te mogucnost stavljanja FSB-a u biosu do 250MHz ili cak 300MHz ![]() jesi probao flashat neki noviji bios gore? kaj se tice kupovanja dodatnih ventilatora - moje misljenje je da ti to sve lijepo prodas i kupis sAM2 plocu i X2 proc, PCI-E grafu i DDR2 memu jer je socket A proslost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Jutro, bios je zadnji (koliko vidim po siteu). Što se drugog prijedloga tiče - ma neću. Nadograćivanju compa nema kraja i toga sam se okanio prije 5-6 godina (nakon 5-6 godina trošenja ![]() Comp je uglavnom za gledanje filmova, tu i tamo neka igrica (ništa strašno) i to je to. Nedam lovu, oću da mi neko pokloni ![]() T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
dobro zboris... kaj se clockanja tice, neznam, ja bi ti savjetovao da promjenis plocu!! uzmi abit nf7-s2... odlicna ploca za clock, a rabljenu ces nac za max 200 kn... to ti nije neka investicija... ja sam isto stao sa tim glupostima pracenja novih komponenti... sa 478 prešao na 939 nforce4 SLI-DR pa se sad opet vratio na dobri stari 478!!! i kaj je najbolje sve radi kaj god koristim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|