|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Imam kompjuter na kojem sam ima instaliran dual boot Ubuntu(linux) i WinXp, posto ga ja necu vise koristiti, odlucio sam nanovo instalirati WinXp. Uz pomoc GParted-a ja sam izbrisao sve sa HDD i razdjelio u dvije FAT 32 particije i instalirao WinXp na prvu particiju... Sada kada mi se kompjuter upali ima izbornik kao na prilozenoj slici...i moram izabrati prvu stavku i onda se WinXp normalno digne, ako izaberem drugu onda mi javi da to ne postoji sto i sam znam da ga nema, samo zasto ga onda stavi da ga ima ??? Prvo sam mislio da je to ostatak GRUB izbornika od stare instalacije ali kada sam malo bolje pogledao onda sam vidio da je ovo win boot ozbornik... Nije da mi ovaj izbornik narusava funkcionalnost, ali bih ga jednostavno volio maknuti. Da li tko zna kako bi ga mogao maknuti i zasto li se uopce i pojavio ??? Samo prva particija ima flag boot... Jedino sto mi pada na pamet da mu je problem je to sto su obe dvije particije postavljene kao "PRI DOS" to sam vidio sa fdisk uz pomoc win98 starup diskete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa nisi formatirao drugu particiju! Inače dok još nisi ništa instalirao preporučio bi ti da napraviš formatiranje po NTFS-u i to ne quick. Znači jednu i drugu particiju. Ukoliko ti se to ne da skini si / nabavi Partition Magic pa formatiraj ovu drugu particiju di nemaš ništa. Sad, neznam kak ti radi GParted al valjda i on ima opciju format.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() Evo da sam sebi odgovorim... U windowsima poostoji nesto sto se zove boot.ini fajl. Taj je fajl zaduzen za to koji ce se OS boot-ati kada se kompjuter ukljuci i ima mogucnost stvaranja izobrnika tako da ako imate vise werzija windowsa instaliranih na jedan kompjuter mozete prije podizanja bilo kojega birati koji zelite ukljuciti. Sve sto sam ucino je da sam izbrisao zadnju liniju iz toga fajla gdje se nalazila referenaca na taj nepostojeci OS na C disku kao sto mozete vidjeti na slici, sada sve radi... Vise o o urdivanju boot.ini fajla mozete naci na http://support.microsoft.com/kb/289022/hr. P.S. da li tko zna gdje se taj fajl stvarno nalazi na disku ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sličnu stvar sam imao i ja. I kao i ti našao tu lajnu i boot.ini. LINK Međutim kao što vidiš problem nije bio riješen te sam se odlučio na format. Jednostavno ko sir. ![]()
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
|