|
![]() |
#1 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
LAN problem na DFI NF4x
Dakle imam problema sa integrisanom mreznom karticom. Radilo je sve kako treba vise od godinu dana i sad odjednom mrezna pocela da sere. Problem se manifestuje u tome da mrezna kartica radi, ali je Windowsi ne prepoznaju. Kako znam da radi? Tako sto je spojena na switch i na switchu rade LEDice za port na kojem je ustekana, takodje LEDice rade i na mreznoj kartici. Sve je pocelo sa ''nestajanjem drivera''. Uplaim komp kad ono mreza ne radi, ja pogledam kad ono u device manageru ima mrezna kartica, ali je na njoj uzvicnik. Ja instaliram drivere za mrezu i ona proradi kako treba. Nakon restarta (gasenja/paljenja) kompa opet ista prica. U device manageru mrezna stoji ali nema drivera. Tako je bilo 2 dana, da bi se juce jos vise pogorsalo. Naime sada mrezne kartice nema ni u device manageru. Sinoc mi je poslo za rukom da nakon clear COMS-a mrezna proradi, ali jutros nakon istog postupka se nije pojavila ni u device manageru. LEDice i dalje radi i na switchu i na mreznoj karticir. BIOS na maticnoj ploci je najnoviji. Taj BIOS stoji na maticnoj vec vise od godinu dana tako da do njega nije (bas mislim da nije). Clear CMOS ne pomaze. Iz safe moda nista ne mogu, jer ni tamo ne prepoznaje mreznu karticu. Ako je neko imao ovakvih problema ili zna kako ovo rijesiti neka pise sto prije jer sutra odoh u Spaniju, a komp mi mora ostati u upotrebljivom stanju.
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 21.09.2007. u 11:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
probaj sa system restore opcijom tako da vratiš računalo unazad nekoliko dana... kad je sve bilo uredu... noramlno ovo možeš napravit jedino pod uvijetom da ti je system restore uključen...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() Nije mi ukljucen. ![]() Me nemoj ***at. ![]() Ne znam koji joj je ****c, evo sada radi kako treba, cak i nakon 3-4 restarta. BTW Cini mi se da je garancija istekla. Bas odoh da provjerim. EDIT: Evo provjerio sam i maticna je kupljena 14.2.2006 i imala je 12 mjeseci garancije u HGspotu. Sad nek mi je Bog na pomoci.
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
A gle očito ti je nešto na njoj u kvaru, ja osobno nebi imao dugo takvu ploču koja malo radi malo ne ali naravno it`s your choice, normalno uvjek se može ugasiti mrežulja i staviti neka druga PCI ili PCI-e mreža...
![]() |
#6 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Meni je isto na mojoj tri mjeseca staroj DFI NFII-M/2 krepala intergrirana mrezna kartica pa sam ubacio PCI merznu jer mi se neda nositi plocu na reklamaciju zbog toga.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ploca iz siga ima Realtek RTL8111B PHY 10/100/1000. Windowsi je uredno prepoznaju i instaliraju, kada se spojim na net inace napise na normalnoj mreznoj Connected 100Mbps (veza izmedju modema i mrezne). Kod ove mrezne napise da je spojena na 96bps (bits per s..) E sad, download i otvaranje stranica radi normalno kao i na PCI mreznoj tako da nije defektna tj radi ali ima neke svoje probleme izgleda. Nije da mi nesto treba ta mrezna ali ono zanimljiv mi je problem ![]() Nisam ju josh isprobao kako radi u LAN-u. Izgleda da te integruse na plocama novije generacije vole otkazati poslusnost.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|