|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Molim pomoć - Overclocking Failed
Imam Asus a8v deluxe VIA K8t800 pro, na njoj amd64 5000+ @1800mhz (venice) i problem je u tome što, ponekad kada palim kompjutor kaze mi overclocking faild.. i ono f2 for previus configuration.. ja nisam po biosu nista kopao, a ni po ploci.. tako da ne znam o cemo se radi.. i zna mi se dogodit kada ga palim, dodje onaj prvi windows skrin, i onda iskljuci mis i tastaturu dok je black skrin na 1minutu, a zatim ponovo ukljuci i nastavi sa dizanjem windowsa.. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nisam baš skužio koji je uopće tvoj problem? Mislim to što ti gasi tastaturu kod boota stvarno nemogu skužiti u čemu bi te to trebalo smetati pa nemožeš tipkati dok bootaš jel... Nadalje napisao si 5000+ tavakv Venice ne postoji ti si mislio na 3000+ valjda (on radi na 1800MHz Default) a što se tiče ove poruke to je teško reći, možda bi noviji bios rješio problem, ali ako se ne javlja stalno nego samo ponekad očito je u tim porvremenim slučajevima loše odrađena detekcija CPUa što može biti uzroovano sa više stvari ali najčešće problemima sa napajanjem kod rane faze boota zato kad pališ komp jednostavno ga resetiraj kad vidiš tu poruku na tipku, to bi trebalo rješiti problem u idućem bootu ili se pozabavi sa napajanjem...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ili je CMOS baterija preslaba, pa bi i nju trebalo provjeriti...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
je.. i ja sam si mislio 3000.. al gledao sam u pc wizzardu da nebi nes fulao.. i upisalo mi 5000.. pa eto.. valjda je nekakva greska.. nisam rekao da mi smeta.. nego samo eto.. čudno je.. bez tog bi mi se recimo sistem digao puno ranije.. jel.. sto se tice poruke.. resetiram ja i sve radi.. no velim to se malo ponavlja pa sam mislio da mozda ima neko rjesenje da maknem to.. nije da mi stvara prevelike poteskoce al eto.. tor moje duboke isprike.. stvarno mi je evo zao.. ali malo sam pocetnik.. i pisalo mi je "overclocking faild" pa sam mislio da bi tu bilo pravo mjesto za postat ovo.. ocito sam pogrjesio.. a ti umjesto da samo tu likujes, mogao si ponudit rjesenje.. kako provjerim dali je ta CMOS baterija u redu? U vezi novijeg Biosa, nikada nisam snimao bios na kompjutor pa ne znam kako se to radi.. i gdje mogu naci novi bios za svoju plocu? Zadnje izmijenjeno od: Relja. 23.09.2007. u 20:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Multimetar u ruke, pročitaš nazivni napon (3V) spojiš + sondu od multimetra na + pol baterije i - na - ![]() Ili da nađeš negdje takvu CR2032 bateriju, pa da sa njom isprobaš...No kad izvadiš bateriju, onda će ti se resetirati sve postavke BIOS-a, datum, boot devices itd.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
eh, kad bi imao tu spravicu bilo bi dobro ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|