|
![]() |
#31 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@Ice - dobre su temperature, Sonica nije lako zagrijati ![]() Inače za postavljanje ventova između tornjeva se trebaju probušiti dodatne rupe, pa za sad ostavi ovako. Također bi ti bilo pametno da okreneš vent da puše u smjeru PSU-a. @ROMO - Da, isključi Speedstep i C1E kad clockaš. Btw 1.225 je premalen napon, za početak ga podigni više da bi bio siguran da te on ne koči. Tvom procesoru je default 1.32v nek ti to bude smjernica. A CPU-Z pokazuje manje voltaže zbog vdropa. Memoriju stavi na 5-5-5-15, 2.0. To bi trebalo bi dovoljno za taktove preko 900MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Yep, razer. Da, okrenut prema PSU. Mozda i izbusim rupe. Jer ovako bez njih ne mogu jer mi struze onda vent. Inace prva liga. Osim ovih 35C hardova. EDIT: Sjela mi mema na 4.4.4.12, 800 MHz, hladna ko led. 2,0 V. Proc je na 2.2 V. ![]() Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 19.09.2007. u 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
.
|
Temperature su i više nego pristojne (naravno s obzirom na cooler to nije ni čudno). Teoretski tu nebi trebalo biti problema. Ploča ti poteže debelo preko 500MHz FSB-a tako da to prekriži. Ballistixi preko 1200MHz (600MHz+ FSB @ 1:1) pa možeš i to prekrižiti (npr. pri brzini na kojoj držiš svoje Baliste, moji bez problema rade na 3-3-3-x). Sad je pitanje jesi li dao štogod voltaže ploči? Jer preko 480MHz za FSB ipak treba više ''soka'' od defaultog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
.
|
Škripi? Da ne cvrči možda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
.
|
Vjerojatno je do napajanja koje počne (jače) cvrčati pod opterećenjem...ništa novo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
.
|
Pa eto onda su zavojnice, koje u većini slučajeva i uzrokuju to cvrčanje (svojim titranjem), ja sam eto mislio da su bile one u PSU-u. I sad se sigurno pitaš kako to riješiti ![]() Imaš dvije metode: ona manje vidljiva, a to je bezbojnim lakom za nokte, ili ''malo više'' vidljiva - zaliti zavojnice sa vrućom platiskom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Da, citao sam na forumu... Tak i tak nemam garancije pa je ne mogu izgubit. Znaci, nista se ne moze desit ako polakiram maticnu? Nakon sat vremena je mogu palit? Sve cu prelakirat jer mi se mozak vec raspada. Pokrenem igru - cvrči, sufram - cvrči, zbunjeno gledam u komp - cvrči, upalim mjuzu - cvrči. E SAD! PODIGNEM SILENT EAGLE na max - BLAŽENA TIŠINA! Osim naravno... Silent Eagla. Barem ne cvrči. Al opet, ne čujem ni mjuzu ni brata kako mi pokusava nesto rec i prijeti da ce bacit taj prokleti komp kroz prozor ako ne prestane... Odo ja lakirat. Nečim... Muahaha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
|
![]() Evo, malo sam se jos igrao... Prilicno je nisko jezgra, 1.050 V u idle, 1.248 V u load. Vidim da je mema jos otisla gore za 40 MHz, mozda jos ide? BTW, ne skracuje se zivot proca ako ne prelazim njegovu osnovnu voltazu? Temp u load ispod oko 46 - promijenio sam pastu jos jednom i malo jace stisnuo ST - nisam polirao niti smirglao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Eto ga, došli Ballistixi i sad idem malo rasturat. EDIT: Evo, pokusavao i nikako ne ide. Procesor 3.01 Ghz na 1.370V radi, radio mi je i na 1.245V. Mema 1070MHz, 4-4-4-12, 2.2V - ne radi. Da dam jos malo voltaze, pomalo se bojim kad mi tamo blinka crveno onako u BIOS-u. Vec mi je na +0.4. Max ploce +0.6. Barem mislim da mema zeza, kod bootanja mi pise onako checking memory, i onda se izgasi komp. Onda se malo pali gasi pa se upali sa default postavkama, ali mojim naponima. Sta sad? Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 14.10.2007. u 20:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Kako sam to rijesio? Zasad nikako. A vjerojatno necu ni rjesavat, jer cu komp iznijet u hodnik, i corsair vx450 mi je procvrcao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() |
#47 |
Premium
|
Izgleda da mi ploca ne sljaka. Balistika nece uz 2.3 V ic na 1000, radi al se resetira. Na latencijama 3 se dize bios sa harda, a sad sam stavio memu na 840mhz i 4-4-4-8 latencije. Ispod mi se ploca rusi, a iznad mhz mi se isto... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|