|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
savjet oko stare kante (stara matična)
ovako.. imam ecs matičnu temeljenu na intelovom 845 čipsetu (znači, jako stara) na njoj su p4 1.5@1.66ghz, 768sdram i x1650pro. zanima me da li bih dobio išta na performansama ako bih gore stavio neki jači proc? nešto tipa northwood 2.4, 2.66? ili je za to potrebna i ddr memorija..? hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Itekako bi, samo trebaš uzeti P4 sa Northwood jezgrom. Osobito ćeš osjetiti poboljšanje ako je sadašnji procesor Wilamette ![]() BTW reci točan model matične ploče.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
je, willamette je gore ![]() ovdje je info o ploči http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4IBAS.htm nadam se da sam dobro stavio jer.. kad se komp kupovao, nisam bio ufuran u komponente.. sad kad treba znat nekaj o njima, sad je kasno :| btw, poboljšanje bi se osjetilo bez obzira na sdr memoriju? Zadnje izmijenjeno od: nixass. 21.09.2007. u 23:07. Razlog: dopuna posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Sad, koliko ti se to isplati (recimo kupiti s.478 matičnu za 250 kn) i proc za recimo ne znam, 300 kn (Northwood). Vjerojatno za te novce možeš uzeti socket 939 matičnu i proc, što je bolja opcija (osim ako taj Northwood kojeg planiraš upiknuti ima HT, onda bih rađe uzeo Northwooda). DDR memu nisam uračunao, ali to bi te izašlo isto možda par sto kuna.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
matičnu sa ddr-om (rabljenu) mogu isposlovat možda i besplatno zbog nekih dugova.. al to sam čuvao kao zadnju opciju.. nea veze, kupit ću memu i proc (ne bi trebalo biti skupo). fala dečki ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|