|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
kako otključati bios za clockanje
Imam matsonic 9307c ploču sa čipom SiS 645 i gore P4 1.6GHz Northwood ! FSB 100MHz Bus Speed 400Mhz E sad! u biosu mogu jedino mjenjati frekvenciju FSB-a ali kad save-am u biosu i izađem frekvencija ostaje ista 1.6GHz-a!!! množitelj i ostalo je zaključano!!! probo sam fleshirat bios i ništa!!!! Pomozite!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
matsonc ploca nije za oc, nego nuzno zlo ili nisi znao sto kupujes ili nisi imao love uzmi drugu plocu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: kako otključati bios za clockanje
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Re: kako otključati bios za clockanje
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Na Matšrotovici nemreš kroz bios klokati nego imaj jedan ili dva jumpera na matičnoj pomoču kojih to napraviš , tak sam i ja napravil. Malo pogledaj u manualu od matične , i tam buš našel nekaj ko ovo kaj sam attachiral. I sumnjam da buš mogel puno klokati jer možeš FSB promeniti samo za jen , tj , ja sma sa 100 mogel samo na 133 , više nemreš. Tj nema načina ( pregledal sam celi google i nigde nisam našel kak bi još više mogel )
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 10.08.2006. u 11:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Magister Mundi sum!
|
E ,da , ak nemaš tanke prste pripremi pincetu , a ak još imaš i unutrašnji raspored ko ja onda pripremi i šrafincajger. ( Ja sam moral spuknuti van grafičku kaj sam do toga došel , a inače procesor mi se nalazi točno ispod napajanja , TOČNO ispod napajanja ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2002
|
nemrem ja to
pa ovaj šrot od matsonika se nemože ni preko jumpera clockat!! Popis najvažnijih stvari koje moram kupiti: 1.Nova Matična 2.Nova Matična 3.Nova Matična ŠMRC!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Magister Mundi sum!
|
Sad sam baš manula od tvoje matične skinul , i gle stvarno je ta jo gorša nego moja ![]() Ali evo za sve one koji koristiju matsonic ( koja ustvari i nije loša matična , dobra je za office računala , a sad jje druga stvar kaj nama nije dobra kaj furt nekaj kopamo i prčkamo po kompovima ) jedan ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Matsonic nije loš za office kompove? koliko ja znam od tih kompjutera se očekuje da budu stabilni, nešto što nije svojstveno matsonicu! Imam dva frenda koji furaju athlone , jedan ima matsonic , drugi ecs a ja sam tada imao mercury i durona, sve isti čipset (sis 730s) Moja i ona ecs su bile rock solid, jedino se matsonic isticao stabilnošču ![]() Najbolja stvar za office kompove je via c3 sa heatsinkom i amen! Ako ništa barem ne zuji(ukoliko nemate neko maxpower napajanje) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
Stvar je u tome da je ploča moglo bi se reči "kastrirana" i "ograničena" , jer kolko vidiš nema ozbiljnijeg overklokinga na njoj , a i raspored joj baš i nije nekakav (proc ispod napajanja). A sad ak ti trebaš u office kompu na kojemu pokrečeš word , excel i slične stvari za tipkanje nekakvu super matičnu na kojoj bi overklokiral proc samo zato da ti word pokrene brže za 0.000001s , onda izvoli ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Hmm..Ja sve volim imati brand name jer ipak onda dobiješ daleko veću podršku i nekakvu višu kvalitetu (ipak kvaliteta jednog pc chipsa i matsonica ne nože konkurirati asusu, soyu i msi-u (ima ih još)) Stvar je kod tih nepoznatijih proizvođača što nikad ne znaš na čemu si jer teško je doči do reviewa i nekog boljeg featrues-a! Npr. moj stari ima dva celerona 2ghz(isuse bože, zaista sporo, šteka wolf i call od duty na 640x480) ali jedan je na brand name matičnoj (asus) a drugi na hp-u pa je ipak osigurana podrška čime je osiguran dug i sretan život računala! Ne govorim o fpsu i 1s kraćem kodiranju u xvid več o 12/5/hmm odbi subota+ nedjelja/ radu! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|