Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.09.2007., 17:21   #1
spike
Registered User

spike's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
(riješeno) Čudan problem u vezi 1280 x 1024 ili nečeg drugog

pozdrav ekipa!
ovako jucer sam kupio 19" lcd (samsung 931BF), do sada sam imao 17"crt (samsung 755dfx)..
uglavnom spojim ja lcd na DVI na Leadtekovoj 7600GT,sve radi, stavim rezu koja pise 2048x1024 @ 60Hz, posto cijelo ljeto nisam nista igrao osim nesto malo online Warcraft 3 TFT imam samo to instalirano, pokrenem igru, stavim tu istu rezu i igra radi koliko sam vidio bez problema...e sad problem se pojavio cim sam instalirao prvo doom 3, pokrenem igru sve oke istu rezu stavim udejm igram malo , tup nestane zvuka - crni ekran (mon trazi izmedju DVI i VGA ulaza) i moram off-on komp
, oke kazem ja nesto je do igre mozda, stavim quake 4 (isto je taj engine mislim) istu tu rezu, tu se ista stvar pojavi jos u uvodnoj animaciji, oke idem ja spustit rezu na 1024 x 768, tako mi malo dalje dodje animacija al opet zasere ista stvar, probam skipat animaciju igram malo na 1024x768 kako sam prije uvijek na crtu igrao sa 2 x aa, kad opeta ista stvar, u most wantedu mi se to dogodi cim stavim 2048 x 1024, stvarno neznam sta je, probao sam i drivere mjenjat i nista, mozda jednostavno dotrajali win xp? mada su "tek" 5 mj gore..vise neznam sta da radim , i sad ja mislim da monitor nemoze bit uzrocnik, komp se ne grije ni nista, mozda da format pa sve nanovo? jel moze to mozda spasit? hvala
spike je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 18:34   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Čekaj, što će ti ta reza na 19" LCD-u??? On ima nativnu 1280 x 1024 i tako uvijek mora biti. Igrati na 2x FSAA i 7600GT vjerujem da nije baš bajno... Lijepo ti sad napiši koja je konfa, možda te napajanje počelo zezati...

http://forum.pcekspert.com/faq.php

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.09.2007., 20:33   #3
spike
Registered User

spike's Avatar

lol sory da mislio sam 1280x1024, neznam od kuda mi je ono palo na pamet
uglavnom evo igrao sam i sad TFT na toj rezi i sve 5, ali cim je valjda neka novija igra ode sve u bananu, znaci samo se zacrni slika nestane zvuka i svega i monitor pregleda dali je spojen DIGITAL ili ANALOG i onda ode na stand by i pocne blinkat, puknem reset...nista, nece da pipkne, i onda ugasim-upalim i sve oke....naravno dok ne ponem igrat opet, al mozda stvarno nesto windoze seru...al cudno mi je to za Most Wanted, cim stavim rezu i apply odmah crash , evo konfa je u potpisu, mada ja to mislim uskoro sve mjenjat i prec na drugu platformu al sad je to

e i samo da kazem ja sam i duum3 i kvejk4 igrao prije na 1024x768 sa 2xaa i 2x af i islo je dobro, a sad se i na tim postavkama rusi..
RAM - 2 x 1024 MB Patriot @ 800 MHz
HDD - 80 GB Maxtor SATA
PSU - Sharkoon 8P 450W
Staro 18.09.2007., 22:56   #4
spike
Registered User

spike's Avatar

isuse da mi je netko rekao da se ovo moze dogodit nebih vjerovao.
odem ja otvorit komp da probam istekat sve nepotrebno s napajanja, kad ja gledam ne vrti se cooler od graficke, hmm gledam molex je spojen, probam ja iskljucit napajanje iz maticne i napravim od zice most i spojim zelenu i gnd i sad napjanje radi spojim samo graficku i dalje se ne vrti cooler,kad ja ono pogledam bolje onaj repic sta na nekim mbo drzi graficku onako izvucen i graficka se valjda doks sam ja saltao monitore DVI i VGA i tako to valjda malo izvukla i sad ja ne kuzim na koju je foru davala prikaz a nije joj radio cooler, samo je malo bila izvucena iz agpa, ustekam ju, upalim komp , cooler radi, pokrenem igre sve radi za 5, nikad nebih posumnjao da se takva glupost moze dogodit i raditi toliko problema... uglavnom problem rijesen. hvala. pozz
RAM - 2 x 1024 MB Patriot @ 800 MHz
HDD - 80 GB Maxtor SATA
PSU - Sharkoon 8P 450W
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge