|
![]() |
#1 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Quantum SCSI disk, stalno je write protected
Nabavio sam Quantum XP34300 SCSI 50pin disk i Adaptec 2910B kontroler. Spojim ja to u jednu konfu koja je trenutno na popravku kod mene (ista kao treca iz siga samo je nutra X800XL i A64 3000). WinXP SP1 frisko gore, odmah prepoznali i instalirali kontroler no pri prvom pokretanju su trazili drivere za disk, prepoznavsi ga kao Compaq XP34300 (to stima, disk ima i neko Compaqov s/n). Ja velim nek automatski instalira drivere no zaglavi se. Nakon par restarta ga prepozna kao "disk drive" i vidi ga u Computer Management --> Disk management. Particija je Unknown od 4GB, ne moze se formatirati ni brisati - javlja da je disk write protected. To se sredjuje jumperom, isto bilo on spojen ili ne. Jel ima nacina da hard proradi? Kaj se terminacije tice, kontroler ima ugradjeni terminator a na disku sam stavio jumper na "TRM Enable", mislim da disk ima nekakvu terminaciju u sebi. Jesam tu kaj fulao? EDIT: Isprobao i LSI 53C810 kontroler, kad je jumper za write protect spojen onda javlja da je disk write protected, a ak je jumper odspojen onda veli da je disk unreadable. PC Inspector File Recovery javlja gresku u pristupanju tom disku ak je jumper odspojen... Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 20.09.2007. u 15:52. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|