Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2007., 11:19   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Quantum SCSI disk, stalno je write protected

Nabavio sam Quantum XP34300 SCSI 50pin disk i Adaptec 2910B kontroler. Spojim ja to u jednu konfu koja je trenutno na popravku kod mene (ista kao treca iz siga samo je nutra X800XL i A64 3000). WinXP SP1 frisko gore, odmah prepoznali i instalirali kontroler no pri prvom pokretanju su trazili drivere za disk, prepoznavsi ga kao Compaq XP34300 (to stima, disk ima i neko Compaqov s/n). Ja velim nek automatski instalira drivere no zaglavi se. Nakon par restarta ga prepozna kao "disk drive" i vidi ga u Computer Management --> Disk management. Particija je Unknown od 4GB, ne moze se formatirati ni brisati - javlja da je disk write protected. To se sredjuje jumperom, isto bilo on spojen ili ne. Jel ima nacina da hard proradi?

Kaj se terminacije tice, kontroler ima ugradjeni terminator a na disku sam stavio jumper na "TRM Enable", mislim da disk ima nekakvu terminaciju u sebi. Jesam tu kaj fulao?

EDIT: Isprobao i LSI 53C810 kontroler, kad je jumper za write protect spojen onda javlja da je disk write protected, a ak je jumper odspojen onda veli da je disk unreadable. PC Inspector File Recovery javlja gresku u pristupanju tom disku ak je jumper odspojen...

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 20.09.2007. u 15:52.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno