|
![]() |
#1 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
HDD problem!!
Ovo je već smiješno. Kupim novi disk, formatiram ga u NTFS (kao i jednog prije toga) i sve štima. Međutim, slijedom događaja prinuđen sam vratiti image sistema od kojih 2 mjeseca prije, kad novog diska još nije bilo. Učinim to, a XP mi novi disk vide kao "Local disk" i kapacitet (133 umjesto 200GB), podaci se ne vide, a klikom na njega (lijevim ili desnim), dobijem poruku I/O error. Uspijem naknadno ustanoviti da ga vidi kao da je formatiran u RAW formatu. Jasno, poludim, vratim opet image sistema koji sam, iako je u banani, napravio i novi disk se regularno vidi, kao i podaci na njemu. Partition magic s ovim sistemom ga vidi uredno, provjeren je od grešaka... Iz sistema koji je "vraćen", i Partition magic ima grdnih problema. Najkomičnije je to što su oba fizička NTFS diska (u računalu ih ima tri, od kojih je jedan FAT32) potpuno identična. Potpuno, osim po kapacitetu. Format isti, clusteri isti, sve identično. Samo što se pod "vraćenim" imageom novi disk ne vidi ispravno. U biti, vidi se, ali mu se ne može pristupiti.
Potpisujem! Zadnje izmijenjeno od: Rivi. 31.01.2004. u 04:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ajde da probam još jednom. Probaj staviti nove drivere za kontroler. Možda si ih tamo imao. Vrati onaj image gdje ti ga vidi i pogledaj da li je nekako disk došao na Dynamic disk. Vidi tamo koje će ti slovo napisati. Možda je letter ipak problem ali da ne možeš mijenjati iz ovog novog OS-a. Sada sam stvarno ljut. Cijelu noć nisam spavao zbog tvog problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ma sjetio se. Izašli su novi drajveri za Highpointa na kome se Maxtor nalazi. Postalo mi je jasno kad je iz Svog Biosa vidio taj disk sa samo 130GB. A nove drajvere sam jednom skinuo i instalirao slučajno, pa nisam obraćao pažnju na to. Mislio da ih ovdje već imam. Samo napomena. Stari drajveri datiraju iz 2001., a novi iz 2002. ![]() Sad sve štima. Svejedno ti hvala.
![]() |
#5 |
|
Ma situacija je krajnje glupa, jer, kontroler sam kupio prošle godine, na netu provjerio koji su najnoviji driveri, pa kad sam vidio da su izašli 2002., nisam ni provjeravao ove koje imam s njim, jer sam pretpostavio da su to ti. Al, izgleda da je kontroler na lageru stao stoljećima, pa imao stare drivere. E sad, nemoj me pitat kako je na prošlom sistemu radio bez problema. Glavno da sad radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|