|
![]() |
#1 |
Stari član
Datum registracije: Jul 2007
|
PCI slotovi - provjera ispravnosti
Na koji način da provjerim da li su PCI slotovi ispravni? Naime, što god da uštekam od PCI kartica, sistem ih ne prepoznaje. Probao sam SkyStar2 karticu, ISDN adapter asus i firewire kontroler. Netko mi je savjetovao da obrišem kontakte na karticama sa školskom gumicom i očistim same PCI slotove sa razblaženim limunovim sokom. Gumicu sam koristio, ali limun nisam jer mi se ta ideja ne sviđa. Inače, nikakvog pomaka na bolje. Ploča je gigabyte ga-k8ne. Postavke u biosu nisu dirane, dakle, sve je namješteno kao i prije kad je sve funkcioniralo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
nikakva limunska kiselina, ko je to reko je malo glupav, pogrize kontakte i ona se mos hebat. inace ak ne radi niti jedna pci kartica za koju znas da radi onda je najvjerojatnije otisla pci sabirnica i tu ne mozes nista. novu maticnu ili ak ima garanciju ova onda nosi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stari član
Datum registracije: Jul 2007
|
Provjerio sam sa različitim karticama i ne ferma 5%. Odnio sam te kartice kod buraza i upikno u PC i odma ih nađe. Znači, PCI je u qurtzu. Garancija na ploču je 2 godine, kako mi kažu u firmi gdje sam to kupio. U ponedjeljak je šaljem nazad i dobijam novu ploču, takav sam odgovor dobio. Mislim da je to u redu jer nema svrhe za***avat se u nedogled s popravcima i rokovima. Ako bude tako, to je stvarno fer od čovjeka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|