|
![]() |
#1 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
prob; prvi pali a64 na forumu?
pozdrav drustvo, evo mene u problemima. Konfiguracija je ona u "moj komp", proc je vozen na 2600 Mhz @1.5v (1,47 zbog udervolta), ram na nekih 460Mhz ddr @2,7v i sve druge volteze i postavke su bile na defaultu. Proc je hladio freezer64 pro moddan s neka 2 92mm venta u sendviću(temp nikad preko 40c), 2*12cm venta puhala su po svemu tome + jedan 8cm koji je hladio mosfete ne ploci i heatpipe od nb-a. E to bi bilo to u opisu kako je to bilo, a sad cemo sta se desilo... Mijenjam jucer drivere od graficke jer su bili prastari i zelim restartat komp i sve 5, nakon toga mi je proc bio non-stop opterecen 100% pa sam brisal hrpu podataka i programa koji mi netrebaju vise, ponovno restart i sad vise nece u winse. Bios i ovo na pocetku prodje sve 5 ali kad treba pocet dignut winse ni da mrdne. Jedan seljacki restart i opet bios prolazi pita me kak da startam i odaberem "safe mode". Dize ih u safe modu, micem drivere koje sam instaliral, ponovno restartam. NIs sad vise ne zeli ni u safe mod. Dolazi do biosa, pise da je zbog prevelikog oc-a ucitao "fail-safe defaults"(il tak nekak), pritisnem del, u biosu vratim sve na normalu, restart. Sad vise nece ni do biosa. Iskopcavam taj hdd i uzimam rezervni na kojem je samo cista instalacija winsa, probam, opet nis nece ni u bios. Nikakvih zvukova nema. Vadim ram, probam palit komp - nis, isto ko i s njim. Testiram ram u drugom kompu - ispravan. Vadim grafu - opet isto, ni zvukova ni nis. Vadim proc - jedan dugi beep i tri kraca ??? hm znaci tu smo. Vracam memu i grafu - opet jedan dugi i tri kraca. E sad ploca ima onaj diagnosticki display ALI ja nemam knjizicu da odgonetnem sta znaci to kaj pise.... Nemam ni drugi 939 procesor da isprobam... Neznam kaj napravit. Jel moguce da imam prvog palog athlona na forumu? SVe komponente mi imaju garanciju samo kaj svaka u drugoj trgovini ![]()
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Si probal restart s c-mos? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Najjednostavnije ces znat ako odneses proc do frenda i tamo ga ubodesh, mada meni je malo cudno da je proc krepo,pogotovo jer si ga fino hladio i nista extremno kloko ,nije da si ga vozio na 1.7 ![]() Po meni mozda ti je ploca rikla al kazem.. da ne pisemo napamet probaj se do nekog zaletit ko ima 939.
![]() |
#5 |
AutoCad & Allplan expert
|
decki pa nisam ja od juce ![]() ![]() Problem je taj kaj mi ovdje nijedan frend nema 939 konfu ![]()
![]() |
#6 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Crko je....jedina stvar je ta što taj nije prvi 'pali'. Dešava se i neclockanima nikako,pa tako ništa čudno ni za ovoga,na tvoju žalost... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I meni se nedavno događalo slično http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78519
![]() |
#8 |
AutoCad & Allplan expert
|
Hm sad sam jos manje pametan... najbolje da ja to povadim iz kompa i frknem na reklamaciju... inace komponente kad su kupljne stajale: 1259 kn + pdv mbo 1102 kn + pdv cpu
![]() |
#9 |
Premium
|
Frendov A3200 je još uvijek kod mene (i bit će dok mi ne riješe reklamaciju) pa kao budeš u ovim krajevima, mogu ti ga posuditi da istestiraš ploču.
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
|
ima mozda neko link za odgonetnut one brojeve s displaya na ploci jer nemam knjizice od nje.... EDIT: @coconut ; trenutno sam u karlovcu i neznam kad cu dolje. Ovo moram rijesit u dan-dva jer mi pc treba. Pisem diplomski koji mora bit gotov do 10 mjeseca... (uglavnom gori mi pod nogama...)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#12 |
AutoCad & Allplan expert
|
Update situacije koja je sad jos kompliciranija.... Nakon saltanja 3 napajanja i vadjenja cpu-a po 20-put (da ne velim da sam 3 cpu coolera promijenio, 7 keksiju meme, 2 grafe + 1 pci, 4 hdd-a) nekim cudom dignuo se bios uredno pronalazi memu, hdd-ove, ALI ne zeli dici winse! Samo na jednom najmanjem hdd-u na kojem imam ciste winse dize ih ali samo u safe modu??? LUd sam vise, neznam sta da radim. Probal sam nanovo dic winse na taj hdd ali ne zeli!? kaj sad?
![]() |
#13 |
music freak
|
...ovdje se a64 3000+ prodaje za 150kn...tako da nikakve stete nema,a ako je i ploca u pitanju nju mozes naci za 200 ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Si probao reinstal windowsa? Ako ti je na hardu diplomski, odi do nekog prijatelja, stavi hard na slave i ubaci u njegov komp, diplomski prebaci na stick i nove windowsw pukni na hard. Sretno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
AutoCad & Allplan expert
|
ipak je nest crklo a nisam siguran je proc ili ploca. Jednostavno to dvoje odbijas radit s nekim komponentama pa cak je i bitno jel gore box cooler ili freezer (s freezerom isto odbija radit???)... Hdd ovi su prezivjeli i podatci na njima.... Imam doma drugi komp pa da stvarno nije bed.(mislim da je ovo jedini 1700+ koji ima 3gb rama ![]()
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
radi barem kolko sam ja iskustva imo,ploce imaju takve musice.
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma ploca definitivno, nema kaj drugo biti, da je proc,nebi radio uopće i gotovo. Daj pogledaj na ploči dali ima kakvih vidljivih fizičkih grešaka,dali su kondenzatori uredu,pregledaj je, jer čudno da je razlika kada mjenjaš hlađenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
AutoCad & Allplan expert
|
nije mi sam jasno kak sam uspio dignut stare winse koji su prosli 5 razlicitih ploca i 5 procesora a nemogu dignut novu svjezu inastalaciju???
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
? Znaci instalirao si nove windowswe i sada ih neželi dignuti,ili nemožeš instalirati nove windowsw. Ako je ono prvo,probaj s drugim windowsima, 98, 2000, millenium. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odspoji sve s ploče i napravi jedan dugotrajan clear CMOS od kojih sat vremena pa onda stavi samo osnovne komponente: procesor + cooler, memoriju i grafu. Bootaj par puta, stavi neku live distribuciju Linuxa, Hiren's Boot CD i slično pa testiraj kako se ponaša. Ako sve radi, spajaj dalje disk, optiku,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
AutoCad & Allplan expert
|
Izvadio sam sve iz kučišta stavio komad spuzve na stol i slozio sve na stolu. Nakon neznam kojeg sve pokušaja proradilo je, uspio sam dignut svjezu instalaciju winsa, čak i dignut stare winse na kojima imam sve. I sve je to radilo dok mi se jednom nisu vrata snazno zalupila od propuha, i opet po starom... kao da ga je nest prestrasilo. Izgleda da je negdje nest na ploci riknulo il se odlemilo il nekaj, jer kad ga slozim svaki malo jaci trzaj i ode sve.... neznam kaj da napravim, ak odfuram na garanciju i njima tamo bude radilo normalno, ispast cu noob, bit cu mjesec dana bez kompa itd. ploca stvrano ne radi normalno, da vam ne govorim o tome kako ovog venicea moram vozit na defoltu a to mi je preslabo....
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ma ploca ti je 99% da je proc ne bi radilo uopce, jedino moze bit jos i napajanje da se negdje nesto odspoji pa izgubi struje? jesi probao napajanje, vise se ne sjecam sta je sve pisalo? ![]() ali ak nije napajanje nema sta drugo biti, sve osim cpu i mbo si provjerio i ispravno je |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Ako imaš gdje prođi ploču toplim zrakom, možda popravi neki shebani spoj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|