|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pitanje za vlasnike ATI kartica
Posto sam bio duze vrijeme na nvidiji i sad preso na ati fale mi neke stvari oko podesavanja koje sam imo na nvidiji a ne mogu da nadjem u ati control centeru, pa ako moze pomoc. Kako podesiti gamu za svaku boju posebno a da ta podesenost ostane i u igrama? Kako podesiti da mi ne rasteze sliku na 16:10 format vec da zadrzi proporcije ali da popuni sliku po visini? Mozda neki dodatni programcic umjesto catalist ccc?Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pusti CCC, moj savjet ti je da takva podešavanja obavljaš u ATI Tray Toolsima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
.
|
Možeš, a ne moraš, kod sljedeće instalacije drivera, samo makni kvačicu sa CCC-a, ili skidaj samo display driver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
Ovo nije ok? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
imam i ja jedno pitanje. vjerojatno je glupo. ali eto. dakle, da li postoji neka opcija da mi se slika u igricama ne rasteže na cijeli ekran (22") ? tj recimo, namjestim neku manju rezoluciju i okolo je sve crno. il tako nešto. tako da mogu igrati s najvećim detaljima. imam ati sapphire x1950pro. ako postoji, di se to namjesti. ako ne postoji isto dobro ![]() hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: a plus bilo kakva podesavanja game boja se gubi ulaskom u igre. ![]() Zadnje izmijenjeno od: dmr. 11.09.2007. u 00:12. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pa zar je moguce da ATI ima ovako katastrofalno uradjene drivere ili niko ne zna da odgovori na ova pitanja????? Kako dodati novu rezu koja ne postoji, sa nvidiom sam to bez problema radio sa power stripom ali sada mi je nedostupno u power stripu advanced timing options!?!?! I kako pobogu namjestiti fixed aspect ratio kada imas wide screen monitor??? Cudi me sto se na ovo niko dosad nije zalio??? EDIT:OK sa novim power stripom sam uspio dodati nove reze ali ostaje pitanje kako zadrzati fixed aspect ratio??? Recimo na monitoru 22"lcd kojem je 1680x1050 nativna reza dodao sam 1400x1050 rezu i driveri ATI-a je rastegnu na cijelu sirinu monitora. Stavio sam u ccc na ceentred ali opet isto?? Zadnje izmijenjeno od: dmr. 12.09.2007. u 11:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#13 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
A joj pogledaj ti moju sliku. Ovo sto Ati-jevi driveri nude je linearno podesavanje game za razlicite boje a meni treba nelinearno (opet pogledaj moju sliku i posebno plavu!)!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Propali Amigaš
|
Ko je spominjao aspect ratio? Odgovoreno ti je za gamu...to "linearno" i "nelinearno" je samo tvoja konstrukcija, za svaku boju možeš vrtiti odvojeno gammu, Brightness i Contrast pa ćeš dobiti "nelinearno" kad te već veseli Vjerojatno zato što na ATI-ju za razliku od Nvidije možeš podesiti jednu gamu za 2D, a drugu za 3D ![]() Ako ti ni to nije dosta, možeš napraviti poseban profil za svaku igru (ili bilo kakav program) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Hmm to sto spominjes contrast i brightnes za pojedine boje nije to ali nema veze. Nego hajd mi reci kako ces za igre podesiti gamu odvojeno za sve 3 boje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Propali Amigaš
|
Za aspect ratio nemam pojma jer imam normalan 19" monitor. Citiraj:
Iz ATI tray toolsa? (pošto CCC ima zajedničku gamu za sve 3 boje za 3D) http://img529.imageshack.us/my.php?image=attsr8.gif |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
A sto se tice podesavanja game za razlicite boje u igrama ne vidim bas na ovoj slici koju si poslao, a nisam sad kuci pa cu probati danas kad dodjem. Hvala u svakom slucaju! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Za aspect ratio probaj: http://www.driverheaven.net/ati-grap...ect-ratio.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A za boje nije ni cudo sto ne razumijes ako ti ovo nije trebalo! KAo sto rekoh imam monitor 225bw koji ima poprilicno lose podesene boje i nasao sam ovu podesenost krivih (sa magic tuneom) da mi najbolje ispravlja boje, ali sad na ATI-u je nemoguce tako podesiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Propali Amigaš
|
Ja sam evo doma probao sve moguće rezolucije manje od nativne (1280x1024) i sve super radi...dobijem crne rubove samo gore, samo sa strane, ili na sve 4 strane, ovisno o rezoluciji. A da tebi tvoj monitor sam ne rasteže? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
|
|