|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
EPOX 8rda+ final
Evo kupio sam konacno MB. navedenu mb rev 2.2 ![]() e sad imam par pitanja: 1. na onom led ekranu na mb mi je "FF" i kolko sam skuzio to znaci da nesto ne radi kako spada. Dali je to mozda floppy jer dok mi boota system usput mi mb javi da nesto nije uredu sa flopyem. 2. dali mogu iskljuciti ono da svaki put kad bootam system moram pritisnuti F1 da mi ude u windowse. 3.Dali se dual channel automatski sam pokrene ili moram ja. Dok bootam mi pise CPU xxxx Memorija xxxx Dual channel eneabled. Jer ja sam mislio da ce biti dual channel malo kompiciranije staviti... Imat cu vjerojatno jos pitanja. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
to FF znaci da je sve ok nikad nisam morao stiskati F2 tak da ne mogu reci sto bi moglo biti dual mod se sam ukljuci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Kako je najbolje staviti memoriju, u koje dimm-ove??(DIMM 1 je onaj malo udaljeniji). Ja sam stavio u dimm1 i dimm2... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
osobno nisam testirao kako je najbolje ali pogledaj ovdje http://www.motherboardfaqs.com/content.php?content.23
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2003
|
Stavi ih na različite kontrolere..piše ti u knjižici od ploče koji su to.... Nego da se ja nadovežem... isto sam uzeo ploču i imam 2 pitanja: 1. Imam duron 1400 iz 49 tjedna 2003 i mogu ga sasvim normalno klokati (u biti stavio sam ga na 2ghz i radi već dva dana bez ikakvih problema).. jel ne bi to trebalo biti zaključano i dokle bi ga još mogao dizati... 2. Zvuk je odličan, al kad sam ga spojio na 4.1 sustav i pustio DVD, zvuk je osjetno tiši... jel sam ja to nešto krivo konfigurirao? Eto hvala.... polča je stvarno odlična.. nisam vjerovao dok je nisam uzeo....
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Kod boota ti kaže da stisneš F1? Obično kaže grešku i "Press F1 to continue". Koju ti grešku kaže? Ima li netko kodove grešaka na LCD-u? U manualu baš nisu jasno objašnjeni. Također imam isti problem sa dosta tišim zvukom na DVD-u, što bi to moglo biti? Što se tiče zaključavanju Durona, nForce2 chipset automatski otključava proc. Imaš Applebreada? Mislim da se on može modati u Bartona i da je suludi overclocker. Ali najbolje da malo pogledaš po forumu jer nisam siguran. I da, ploča je odlična, i ja sam bio pomalo skeptičan dok je nisam isprobao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
...
pa da kaze mi gresku da floppy nekaj sere... da nije ukljucen ili ne radi... i onda "pise press F1 to continue" i press del to enter bios".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Vjerojatno si krivo okrenuo kabel od floppya, pokušaj ga okrenuti. Ili probaj sa drugim floppyem. Ili potpuno izbaci floppy iz konfe ako ga ne koristiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Po netu sam čitao da je za klokanje rev 1.1 bolja od 2.x, kao, daje više voltaže kad ih podesiš unutar BIOS-a i da su kasnije revizije sve lošije!?:confused: Iskreno, mislim da su to gluposti, da ljudi malo se**, iako imam rev 1.1. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Reci to Clevoru . I meni je malo to blesavo i još uvijek mislim da su to gluposti. Što podrazumjevaš pod "službeno"? EPoX izda BIOS (dakle proizvođač) kojim podržava FSB200 i to onda kao nije službeno? Da je netko drugi modificirao BIOS onda to ne bi bilo službeno. U doba kad je izašla prva revizija 8RDA+ nije postojao Athlon 3200+ (dakle, jedini Athlon koji ima FSB200 po proizvođačevoj (AMD) specifikaciji), a to što se pokazalo da i prve revizije rade stabilno na FSB200 samo je kasnije dopunjeno novim BIOS-om. Svejedno, jedino zašto mi je rev2.1 bolja je pasivac na SB-u. edit: I nemoj spominjati nForce Ultra 400 chipset, reviziju D imam i ja na svojoj ploči. Prijevod: isti čipset, različito ime. Očito se ovima u nVidiji sviđa brojka 400 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
...
Ok sad mi sve nromalno radi, sve kablove sam iskljucio i ponovo ukljucio ui floppy.... ali imam jos jedno pitanje. Di da ukljucim przilicu na MB?? IMAM CD1(na njemu je DVD-rom) i AUX1(za kaj to sluzi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Sama činjenica da nemaš različit BIOS za revizije ploča ti dovoljno govori o različitosti čipseta. Uglavnom, fora je u naponu čipseta i uhodavanju proizvodnog procesa. Na kraju su u 8RDA+ rev 1.1 ugrađivani istovrsni čipseti kao u rev 2.x. I dobro, nisu baš sve mogle na FSB200, ali si zbilja morao imat sreću da potrefiš takvu ploču koja neće do 200FSB ![]() A kad je već proizvođač stavio tu opciju... zamisli da kupiš Athlona 3200+ i da imaš 8RDA+ koji neće na 200FSB, a imaš tu opciju u BIOS-u. Što onda? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
znam samo da "te" prve nisu sve mogle do 200 fsb-a.. evo pitaj kovu on je ako se nevaram 3 iste promjenio dok nije nasao pravu...
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Re: ...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |