|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
p4 3,2 temperatura
Ovako. Dobio sam p4 3,2. Bez hladnjaka, stavio sam stock hladenje od p4 1,8. Uglavnom temperatura ovako na desktopu je 39-40, a u igri skroz kad se ugrije 56. Dali je to puno i dali se trebam brinuti. Do koliko najvise ide temp procsora tj dokle je sigurno?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
To je sasvim ok temperatura za taj procesor
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pogledaj si imas na intelovoj stanici za taj procesor.inace tamo pise da je temp. 70c tako da imas prostora. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
dali da u biosu ukljucim cpu internal thermal throtling ili ugasim? u cemu je razlika uopce?
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ako je prescot onda ti je pogotova dobra temperatura, kod mog poznanika se 3,0 grijao stalno na 75 stepeni pa jos uvijek radi.
![]() |
#8 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Throttling ne gasiti! Ako procesor prijeđe recimo 80°C, da bi se zaštitio njegov integritet smanjuju se napon i frekvencija. Tako da ako nešto pođe po krivom, da ne pregori ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ja imam p4 3.0 i imao sam onaj hladnjak sto dode s njim i tada mi je temp bila 32-33c al bio mi je pre pre bucan i uzeo sam pasivni hladnjak spire http://www.spirecoolers.com/main/pro...asp?ProdID=253 no sad mi je temp i do 60c(sa opterecenjem cpu-a od 20-30%)! a kad skinem ventilator za kuciste koji sam stavio iznad tog pasivnog temp mi se penje pa ga odma vratim. sto vi mislite o tome? temp provjeravam sa speed fan programom(ima li koji bolji) mogu li bez straha drzat samo pasivni bez tog ventilatora? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Taj mali keksić od bakra imaš?! Definitivno ga ne držati pasivno. Možda jedino sa Sonic Towerom, ali sa ovim, nema šanse. To ne bi držao niti aktivno (ne znam kako bi se i mogao). Bolje da nabaviš AC Freezer 7 Pro.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ocekivao sam neki bolji odg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Kakav bolji odgovor? Pa sve sto je Swarm napisao, stoji. To sto postoje pasivni hladnjaci za procesore, ne znaci da se sve procesore zaista i moze hladiti pasivno. Osim toga, nisi napisao jezgru svog proca, a to je dosta bitno.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|