|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Imam M61P-S3 (Gigabyte) ploču i imam neka čudna očitanja od everesta (ultimate,najnovija verzija). Naime on čita 6 senzora http://img263.imageshack.us/img263/9571/m61ps3tempgd5.jpg a zabrinjava me "MCP" temperatura, konkretnije kaj mu to znači i zašto ide tako visoko, zna se popeti i do 70 stupnjeva:-( te di se nalaze ostali senzori. U biosu imam samo 2 očitanja, jedan se poklapa s cpu 2 jezgre, a drugi s AUX. Di je uopće AUX senzor? A di je CPU? Inače procesor je AMD 4000+ 65mn (Brisbane jezgra) Hvala, pozdrav grupi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
MCP ti je chipset (trebao bi biti). A pošto imaš MBO koja ima NB i SB u jednom chipu, dosta se grije (mislim, sam NB se grije dosta). Vjerojatno imaš pasivac samo na njemu, pa probaj staviti neki vent pa vidi jel pada temp. AUX je vrlo vjerojatno neki senzor na matičnoj, recimo da je to temp. u case-u. Brisbane-i imaju "strgane" senzore u CPU-u (barem ove revizije za koje ja znam), tako da Diode #1 i #0 nisu baš neki pretočni podaci. CPU temp. u Everestu je vjerojatno senzor na matičnoj, u socketu. Probaj instalirati onaj soft od Gigabyte-a (onaj neki cool dreq) pa vidi što on kaže za koju temp. pa usporedi sa Everestom. EDIT: Ima Domy pravo, fulal sam. Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.09.2007. u 16:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ja imam takvu plocu, samo sto ja imam windsora koji relativno ok daje temperature... Ja sam metodm prsta utvrdio da se pasivac na chipsetu moje ploce poprilicno grije. Nakon toga ga skinuo i stavio umjesto njega stari dobri zalman onaj plavi ZM47 i sad je sve super, lijepo je mlaki na dodir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
I moj pasivac je vruć, svakak sam na njega mislil staviti nekaj "hladnijega" koji zalman konkretno? Jel to ovaj: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24133 ili ovaj? http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=18810 i da, jel ima problema s skidanjem starog pasivca i pričvršćivanjem novog? hvala, pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
To je taj, meni ostao od jednog starog stroja. Nije bilo problema, stari pasivac je ucvrscen nekakvim termalnim ljepilom, malo ga zarotiras lijevo-desno, skljocne i odvoji se. Izgleda kao obicna siva pasta, ali je tvrda, kad se zagrije, onda se malo razmeksa...odvojis, ocistis ostatak alkoholom s cipa, namazes s AS5 i pricvrstis novi hladnjak. Samo pazi da nemas neku ludu graficku koja ti prekriva chipset. Inace je ova ploca ok jer je chipset smjesten dosta daleko prema donjem rubu ploce i moze se ubaciti ovakav cooler. Gledao sam malo plocu M55S-S3 i tamo mi graficka dolazi tocno iznad chipseta i nema sanse da ovaj zalman stane. ![]() Ovj sivi pravokutnik na slici je ostatak "ljepila", sredina je ostala na chipu ![]() Nego, koju verziju everesta imas, ja se ne sjecam da sam imao ovu MCP temperaturu? Edit: Upravo provjerio, meni je dao samo ovo (everest 4.0.976, mjereno s origigi coolerom usred ljeta): ![]() Udem probati nekog novijeg skinuti... Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 04.09.2007. u 22:45. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Vlovrec dovoljan ce ti bit ovaj zalman http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=18810 ja sam ga nedavno stavio na svoju maticnu i pala je temp. dobro prije pod nikakvim opterecenjem bila je temp.maticne do 41 pokazivao bi everest a sad je palo na nekih 36-37 nikakve dodatne ventove nisam stavljao ni nista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Citiraj:
recimo neki od ova dva? http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1030001 ovaj je prilicno tih, ali nisam siguran dal bude stal. Al ovaj bi moral stati... http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=20953 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Moze netko potvrditi da je ovaj MCP stvarno temp. chipseta? Nisam otvarao komp da vidim pod prstom jel to odgovara. Sto se pricvrscivanja tice, zalman ti dolazi s podesivim nosacima s sarafima i onim plasticnim nozicama koje gurnes kroz plocu, ko na originalnome. Stalo bude osim ako nemas neku bijesnu karticu, evo ako je kod mene stalo...tu se ne vidi jer jos nije montiran, ali baza mu je manja od originala... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Citiraj:
Koju pak si sad ti skinul verziju? Ja nemam GPU temperature :-) Ja sam skinul neku beta verziju, mozda zato? Razmisljal sam da samo stavim neki 40 mm x 40 mm ventilatorcic gore? Jel ima neko iskustva, kaj bi bilo bolje? A nije tu možda grafička u čipsetu? Jer je memorijom upravlja procesor? A opet je razlika 5 stupnjeva, tak da vjerojatno nije :-) neznam di sam to pokupio :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
GPU meni ocitava iz PCI-E graficke (nvidia). Ne znam kaj ti imas i da li ti moze ocitati? A mozes vent staviti, bit ce bolje nego bez ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja imam onboard grafu, nemam još druge,zbog toga je razlika. Razmišljam kaj bi bilo bolje, staviti ventilatorčić ili veći hladnjak? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ne zelis kopati po ploci da ne za***es nekaj, stavi ventilator, samo nemoj neki bucni ![]() Nego, kak ti radi ta onboard grafa? Ja nisam nikad ni isprobao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
A radi, ne igram previše, probal sam instalirati collin mcray dirt, ali trzaaaaa. Inace sam stavil ventilatorcic na chipset, sad temperatura ne prelazi 45, znači smanjilo se za 20 stupnjeva:-) Nego kak tebi radi očitanje temperature proca? Meni je danas kad sam ga upalil prikazivalo 0 stupnjeva na procesoru(ocitanje iz BIOS-a), bilo je nekih 20 najmanje... znaci da bi moral temperaturi procesora dodati 20 stupnjeva znaci da se i to dost grije :-( Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni ocitava dobro, ali ja imam windsor jezgru, nesto se pricalo tu po forumu da brisbane ima problema s ocitanjem. Evo kod mene u idleu dok ovo kuckam, sobna temp 22, komp se ne gasi, izgledaju mi ok temperature: temp1: +29°C (low = +127°C, high = +70°C) sensor = thermistor temp2: +33°C (low = +127°C, high = +127°C) sensor = thermistor temp3: +22°C (low = +127°C, high = +70°C) sensor = diode |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
he he, tak i meni prikazuje trenutno. CPU 27 °C (81 °F) 1. CPU / 1. jezgra 22 °C (71 °F) 1. CPU / 2. jezgra 34 °C (93 °F) Al dok sam ga palil u BIOS-u mi je za cpu kazalo 2-3 stupnja, što je nemoguće jer je barem 20... Si probal pogledati dok je skroz hladan? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam vec dugo, ali uvijek mi je i hladnome prikazivao ok temperature, ono sobnu ili tak nekaj. Tebe ocite nekaj zeza s tom kombinacijom proca i ploce... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|