|
![]() |
#10053 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Danas samo paradajz juha sa taranicom i sendviči, moram malo izbalancirati prehranu pa sam za kasnu večeru pripremio "adidas" špek, dimnjeni sir i kisele krastavce ![]()
![]() |
#10054 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo pala je i ta klopa, ugl cura jako zadovoljna a moram priznat i ja ![]() Evo kak je to izgledalo.. http://www.imagesforme.com/images/5680P8251674.JPG
![]() |
#10055 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
o buljo zadovoljan si ?^^ ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10056 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
hihihihi....buljo je kuhao po mom receptu ![]() ...ja sam danas radila tijesto sa šunkom i šampinjonima i kristalku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10057 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@Ludy Jesam ![]() @Flare Još jednom hvala na receptu, jako mi je pomogao, ali ja sam napravio neke preinake, također hvala Hammu i AMDchini na velikoj pomoći. ![]() ![]() P.S. Fak sam da mi se ovo sad ne svidi ![]()
![]() |
#10058 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Danas je bio na repertoaru Bažulj sa špekom i suhim mesom i bučnica. Usput smo nakiselili 5 kg cikle za zimnicu. Sutra: Ajgemahtec. Pohana piletina. Rizibizi. Cikla. Kiflice sa sirom.
![]() |
#10059 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ne budi lijen-preturio ja škrinju i našao komadić (cca 2kg) carskog, već se odleđuje-oko 02.00 ga budem nasolio ![]() Pak se budem sutra uprasil ![]()
![]() |
![]() |
#10061 |
Super Moderators
|
![]() |
#10063 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
U krumpir tijesto staviš šljive (izvadiš košticu da pusti sok) ili marelice. Napraviš kuglu i staviš kuhat. Kuhane su kad isplivaju. Za silu možeš stavit pekmez, ali to nije to.
![]() |
#10064 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Eh, da, malo ću se pretovariti sad ![]() Mlinci i picekovina sa grah salatom... http://www.imagesforme.com/images/870Image036.jpg
![]() |
#10069 |
Moderator
|
Ma dobro, to dok delaš mlince, da se vidi da su pečeni. Baka moja radi odlične mlince, pogotovo dok je imala staru pećnicu. Odlični su bili, debeli, savitljivi - milina. Jeo si ih suhe, bez ičega...Sad je dobila novu peć i nisu ko stari, al dopeljali smo i sa vikendice neku ploču metalnu pa je svaki drugi debeli (mislim, nije debeli, nego onak - nije tanak ko vlas kose) i mekani. Domaći mlinci su joj bili specijalitet, stara seoska kuhinja. A ovi na slici, oni su se morali onak još u vodi malo skuhat, jelda ? ![]() Da Hamm, imaš pravo, sad sam i ja ogladnil... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10070 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Naravno da su se u vodi morali skuhati, pa ocijediti. Ali ovi mlinci iz dućana nisu neke kvalitete, bio sam naletio na neke dobre prije al se sad više ne sjećam koji su to. Svi ovi ostali previše vode povuku u sebe, i onda kad se idu peć, nemreju se nikak speć. p.s. Pa naravno da sam prvo spekel piceka pa onda mlince u sok ![]() ![]()
![]() |
#10071 |
mrzi zimu
|
...jučer ručak u pivnici mlinarici... ![]() ![]() jela sam ražnjiće mlinarica (meso omotano špekom + paprika između mesa), šampinjone na žaru i pečenu papriku na salatu s puno ćešnjaka ![]() nakon toga mi je baš dobro sjeo kilkenney (ili kako se to već piše) ![]() e da, za desert su bile palačinke s marmeladom...palačinke su odlične jedino im izbor marmelade nije baš nešto (ona industrijska miješana)...drugi puta uzimam s čokoladom i orasima ![]()
![]() |
#10072 |
Super Moderators
|
Ja imam jednu malu rajnglicu koja služi samo za čuvanje masti od pečenja malog pu-ajceka. Onak-tranu je otprilike 2/3 masti a na dnu 1/3 onog finog crnog od pečenja ![]() Dušu dalo za mlince ![]()
![]() |
#10073 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jelc..to je ak oces umrijeti poslije toga od zacepljenja zila..nemres u tom raditi mlince..u soku od purice..kokice..patkice to da..u to vec idu mlinci a ovo kaj si ti rekel..od pajceka mast je odlicna za recimo krumpač ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10074 |
Super Moderators
|
![]() |
#10076 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Danas je bila juha, šalata od paradajza i ostatak carskog od jučer ![]()
![]() |
![]() |
#10077 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10078 |
Super Moderators
|
Vraga nije ![]() Uzmeš konzumnu mladu patku od 2-2.5kg i staviš je peći. Od PATKURINE koju si jedva ugurao u protvan ostane nešto veličine goluba a sve to pliva u dva prsta masti ![]() Bemti, kad pečem patku uvjek imam maščobe za još par puta ispeči krumpač..
![]() |
#10080 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
ti ima više maščobe u omerju s masom neko neki pajcek ![]() ali priznaj da nema ljepše scene nego kada odromnu ptičurinu zguraš u rol ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|