Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2007., 12:39   #1
braco3
Registered User

Datum registracije: Aug 2007
X800XL ViVO AGP restart problem

Pozdrav, molio bih pomoc svih koji imate bilo kakvo iskustvo sa
sljedecim problemom..
E ovako, komponente su:
P4 2.6ht,
MSI i875P
2*512 kingmax
VGA Sapphire X800xl vivo 256mb + zalman vf900 pasivnjaci na memorij..
napajanje Chiftec 360w

karticu posjedujem nekih godinu i nikada nisam imao probelma(garancija
istekla prije 2mj :-( u hgspotu ), vrti vecinu igara..nikada clockana.komp opcenito ultra stabilan..
Prije mjesec dana poceli su mi problemi...ne znam uzrok..znam da sam
mjenjao monitor (rad na visoj rezoluciji), cistio kuciste..prasinu brisao sa komponenata....ne znam tocno ali nakon toga poceo sam primjecivati sljedeci problem..
Prilikom RESTARTA iz Windowsa kod iscitavanja informacija o ploci,memi itd...iliti POST-a ako se to tako zove slika na monitoru se smrzne
ali sve dalje radi i windowsi se dizu bez problema..napravim restart preko gumbica ili se opet to desi da se slika zamrzne
ili sve prodje ok..varira..ako ne, onda ugasim komp i ponovo upalim i sve
super...win xp se dize bez problem, vrti igre itd..

dakle za naslutit je da je problem u hardware-u...ili graficka ili
ploca....imam stari ati 7200 sa njim sam probao sve radi
savrseno..znaci X800 moga bi raditi problem..
moje pitanje zasto...ako u windowsima sve radi perfektno...jucer sam cijeli dan vrtio 3dmark2003..uvijek oko +-10 000 bodova...nema nikakvih artifekata i sl....
zasto se ne zeli upalit kada se izvrsava restart...
dali je problem u napajanju...stavio sam drugo napajenje ms 400w...isto se desava....u zadnje vrijeme mi se dosta
grije...vecinom je rezlog ovo toplo vrijeme..a i kuciste mi je uvijek
otvoreno
verzija biosa na ploci je 3.6 dakle zadnja sa MSI sajta...ako netko
ima firmware od Sapphire X800XL 256 vivo nek mi posalje ili da
link..mozda novi firmware popravi situaciju...jer ovo me zaista ubija
u pojam

molim VAS POMOĆ

PS.
citao sam forum..ljudi su imali slicnih problema...ali njima je bilo do graficke ..crkavanje memorije i sl...ja normalno mogu igrati bilo koju igru ako treba cijeli dan..sve ok..

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 23.08.2007. u 16:01.
braco3 je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2007., 14:20   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Možda si je samo malo pomaknuo kad si čistio.
Izvadi je, očisti i promjeni pastu.
Vrati i pošteno zašarafi, provjeri da li je dobro legla u utor...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2007., 14:23   #3
braco3
Registered User

to sam i ja mislio....pasta totalno skinuta..stavljena nova...zalman očišćen...kao nov....jedino malo mi je to oko utora sumljivo jer je kartica dosta velika i sa zalmanom dosta teška....
Ali da je greska u tome nebi opce mogao komp upalit ili uci u windowse ili pokrenuti neku 3d igru..ili se varam??
Staro 23.08.2007., 14:52   #4
Jelc
Super Moderators

Meni je ploča na stolu i grafa ako nije ispravno "podboltana" (čačkalicom) radi sranja pri bootu...
Da ti se nije malo zglajzao navoj na šarafu pa ne drži?

Probaj i clear CMOS-a pa namjesti sve ponovno.
Ja sam sa X800XL koristio samo WDM, drivere i ATT.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 23.08.2007., 15:51   #5
braco3
Registered User

Vec sam sve isprobal....ali opet isto...ali ova teorija sa cackalicom cini mi se primamljiva..jer kako mi se cini ima lufta u agp portu...graficka je teska, iako je ona dobro prisarafljena za kuciste...malo cu na to obratit paznju...
CMOS restart sam vec probal..prvo sam mislio da mi je problem u S1/POS i S3/STR u power managmentu...jer ima neka opcija Re-Call VGA BIOS at S3 Resuming...mislio sam da je u tome problem ali nije..
Sljedeca stvar koja mi dolazi na pamet..dobro sam sve postove sa foruma procitao...imam osjecaj da usprkos zalmanu graficka mi se mozda pregrijava ali ne mora biti..
komp mi radio cijelu noc, ujutru idem na posao idem ga restartat i normalno prilikom POST-a zaledi se slika sto je uobicajno..od očaja sam stavio neki 10 ili 12cm ventilator i usmjerio sam ga prema grafulji...sad kad sam se vratio s posla, restartam komp....i restart se normalno izvrsi..e sad gledam temperaturu u everstu, graficka je 38-39, proc 32..kako mi se cini ako na grafickoj temperatura predje 45 da mi se to desava
Ali opcenito graficka nije vruca,memorije isto tako..jedino jako jako vruc je jedan cip koji je oblozen nekom gumom????neznam opce zasto je on sluzi..ali jako se grije..previse..nemozes prst stavit na njega...mozes vidjeti na slici sto je to..Ali opet citam na forumu...temperatura od 45 nije pretjerana...
Ja sam vec lud pomalo
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	x800xl.JPG‎
Views:	543
Size:	78.1 kB
ID:	7653  
Staro 23.08.2007., 15:58   #6
Jelc
Super Moderators

To je (valjda ) Rialto chip koji služi da bi se PCI-E grafa mogla koristiti na AGP-u...

Zalmana treba oprezno montirati, 1/2 po 1/2 okretaja a kad osjetiš otpor po 1/4 okretaja jednu pa drugu stranu.

Pronjuškaj malo po starim postovima, mislim da je bilo usera koji su se žalili na pregrijavanje Rialto chipa.

Staro 23.08.2007., 16:31   #7
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da teba goe nakeljit pasivnjak jer se AGP to PCI-e bridgevi znaju grijati ko mutavi...
Staro 23.08.2007., 16:54   #8
braco3
Registered User

Znači 100% mislite da zbog toga za***ava kartica...jer ja isto sumljam na to..dal bi moza bilo bolje kad bi stavio novi firmware?
Gdje ima za kupiti neki pasivnjak da ga nakeljim na grafulju..bas sad gledam pasivnjak od svoje stare maticene, ali malo mi je prevelik???
Staro 23.08.2007., 21:10   #9
Jelc
Super Moderators

To bi ipak trebao pitat nekog ponosnog vlasnika X800XL ili 1950 PRO AGP...

Staro 23.08.2007., 23:55   #10
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Imaš nekih coolera baš za te čipove vidio sam ih nedavno u nekom od dućana na cjeniku...

Provršljaj po nabavi net i cjenicima pa vidi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2007., 08:19   #11
braco3
Registered User

He he...mislim da sam joj jucer presudio.....probao sam kod frenda na s.939 nf4 ploci..kod njega opce ne radi..tj.opce se komp ne pali..nakon toga kod mene zaledi se prilikom ispisivanja MSI i intel p4 slike...i nikuda dalje... ali sve se uredno starta ali na monitoru ostane ona slika...mislim da mi jedino preostaja stavljanje novog firmware-a...ako ni onda nece raditi u smece s njom...
Staro 26.08.2007., 23:31   #12
braco3
Registered User

Nakon iscrpnih testiranja ustanovio sam da je Zalman uzrocnik crkavanja moje kartice...Kartica je jako velika a zalman je tezak...i savinuo je karticu kad se malo bolje pogleda, sto je dovelo vjerovatno do pucanja vodova...ili tako nesto.. :-(
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno