|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
unikatni problemi s novom plocom :(
asrock alivexfire esata2 a64 4000+ X2 2x1 gb kingmax spojil sam sve fino. nije htela slika se pokazati na ekran. pa se onda pokazala, pa je kod ucitavanja (post) zatekalo sve i nis se nije dalo pa sam onda nekak uspel windowse instalirati. pa je opet stekalo totalno onda sam skuzil da cim imam neki usb uredjaj prikljuceni i upalim komp, da se to dogadja. ok, onda sam s laptopom skinul najnoviji bios za tu plocu i prebacil na komp, iz biosa flashal i nadal se da nebu zastekalo ![]() je, i taj novi bios je izgleda rjesil taj problem s USB-om. cak stovise mislil sam jucer navecer da sam konacno sve slozil kak spada i otisel na miru spat danas kad sam komp upalil se ucital windows i zastekalo je opet sve. reset - i zastekalo je vec kod onog ocitavanja kod graficke kartice, znaci cak prije biosa itd.... i onda probam gasiti komp, resetirati, istekati iz struje i ustekati opet.... nis otspojim tipkovnicu sa PS2 i radi! djizas onda sam spojil direktno tipkovnicu na ps2 (inace je bila spojena sa ps2 produznim kablom) .... i sad se bootal i ucitali se windowsi i eto radi jer mogu pisati na njuze ![]() al jso uvijek mi nije jasno zakaj - zbog produznog kabla na PS2?!!?!? gad demit. vec se dulje vreme bavim hardverom i kod svih ostalih kojima kompove slazem su neke standardne greske koje ima jos miljun ljudi itd. i problemi o kojima se na googlu moze naci informacija i rjesenje najcesce.... a kod sebe uvijek imam neke unikatne debilne probleme ![]() dajte ideje neke.... ako ovo direktno spajanje tipkovnice ne upali, kaj da radim dalje? ![]() inace ostale komponente - SATA samsung 160 GB disk, seagate IDE 160 GB disk, ide liteon 16x przilica i SATA liteon 16x przilica, grafa je 7900GS (leadtek), jos ima nutra PCI kartica za firewire i CL audigy 4 osim toga spojene su jos 3 USB expansion "kartice" - ono kaj se na USB headere na maticnoj spoji, znaci dodatna 6 USB porta .... napomena da je ploca skoro sigurno krivac, jer prije je sve ovo isto bilo, samo na asrock dual sata 2 socket 939 ploci sa a64 3000+ i 4 x 512MB DDR400 memorije i da, ako neko misli da je napajanje preslabo - radi se o enlight 350W delti, peak na 400W, vjerujem da nije preslabo, a i provrtil sam nesto vise od sat vremena prime95 na priority 10, i nije se komp resetiral.... pa vjerujem da nije napajanje a dosad je komp "prezivel" 3 reboota sa direktno spojenom tipkovnicom (bez tog PS2 produznog kabla), i ukupni uptime oko 3 sata |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa ostaje ti onda isprobati drugi PS/2 produžni kabel. Evo ja ih isto koristim i za miš i za tipkovnicu, zasad sve uredno radi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
ako imaš mjerni instrument provjeri taj produžni od tipkovnice. može biti da je pukla koja žica pa da radi gluposti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|